Pripremne tekme za europski dvoboj

Akademija odlična, Zrinjski opet zabija golove

Dok će Zrinjski tek u subotu odraditi drugu od ukupno tri provjere prije duela kontra Akademije Pandev, Makedonci su već odigrali četiri od planiranih šest utakmica prije povijesnog europskog debija.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2019. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je jako uvjerljivo startao s pripremnim utakmicama. U prvoj je s 5:1 razbio slovenskog drugoligaša Krško, a dojam uspješnog starta podebljala je i činjenica da je to bila utakmica Harija Vukasa na klupi.

Pobijediti je uvijek dobro, posebno u prvoj utakmici priprema. Još bolje ako je to prva utakmica novom treneru, a povrh svega Mostarce može radovati što je bilo uvjerljivo.

Samopouzdanje je zasigurno naraslo i njemu i igračima. Slovenci su pali golovima Miljana Govedarice, Eldina Mustafića, Staniše Mandića i Ivana Lendrića (2), a zanimljivo da su Plemići u prvih petnaest minuta promašili ne jedan, nego dva kaznena udarca – zapucali su ih Šovšić i Hadžić.

"Prva utakmica priprema u kojoj smo igrali s dvije ekipe po 45 minuta, a dva igrača nisu participirala – Čeliković i Rugavešić koji su radili po posebnom programu", rekao je Vukas nakon startne petarde.

Što je dakle otkrila prva utakmica? Da je Zrinjski kao viceprvak BiH bolji od slovenskog drugoligaša Krškog? To sigurno, ali i to da je protiv Nuklearaca Zrinjski imao – nuklearni napad.

Posebno je dobro bilo vidjeti da su zabijali novaci, Govedarica, povratnik s posudbe Mustafić i povratnik Pod Bijeli brijeg nakon osam godina izbivanja, Lendrić od kojeg se jako puno očekuje.

Ipak je Splićanin dva puta bio najbolji strijelac Premijer lige…

Još nešto? Pa, vidljivo je da Vukas preferira 4-3-2-1, jer tako su igrale obje ekipe u dva poluvremena. U prvom Brkić – Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Stanić – Savić, Šovišić, Čirjak – Mašić, Govedarica – Hadžić, u drugom Topolović – Barišić, Krešić, Gojković, Stojkić – Rustemović, Pezer, Čurjurić – Mandić, Bencun – Lendrić.

U subotu u Zaprešiću od 18 sati na noge momčadi Samira Toplaka dolaze Mostarci iz čijih je redova u međusezoni došao bivši Plemić Marin Galić, ali vjerujemo da je to detalj koji će ostati po strani, a da će fokus biti na igri i rezultatu, piše Dnevni list. Na stranu ona rezultat je u drugom planu, jer Zrinjskom u ovom trenutku, dvije utakmice prije gostovanja u Skoplju kod Akademije Pandev treba i igra i rezultat.

Dok će Zrinjski tek u subotu odraditi drugu od ukupno tri provjere prije duela kontra Akademije Pandev, Makedonci su već odigrali četiri od planiranih šest utakmica prije povijesnog europskog debija. Počeli su pobjedom nad Lokomotivom iz Plovdiva (1:0), u drugoj su utakmici dobili i njihove zemljake, ekipu Beroe (2:0), nakon čega ih je s 3:2 svladala Slavia iz Sofije. Kontra Academice Clinceni nije bilo pobjednika (1:1), a ovog će tjedna odraditi još dva testa – danas protiv Teute iz Drača i u subotu protiv još jednog bugarskog kluba, FK Vitosha Bistritsa. Tri je od šest golova Akademije zabio Ljupče Doriev (jedan s penala), zabijali su još Tomče Ilijev i Aleksandar Mišov, Slavia uz Sofije zabila si je autogol.

Kopirati
Drag cursor here to close