Europska liga

Pandev vjeruje u mladost, Vukas u prolaz

Glavne uzdanice protiv Zrinjskog mogli bi biti Ljupče Dorijev, jedan od najboljih nogometaša u prvenstvu i mladi reprezentativac Sjeverne Makedonije Mario Krstovski.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2019. u 18:50 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voljom žrijeba u švicarskom Nyonu, mostarski Zrinjski je kao nositelj za protivnika dobio makedonsku Akademiju Pandev.

"Vjerujemo da nešto možemo uraditi protiv kluba iz Mostara. Respektiramo protivnika u svakom slučaju, ali vjerujem našim mladim momcima. Ponosan sam na njih, jer su osvojili Kup Makedonije prošle sezone, što je povijesni uspjeh za naš klub", istaknuo je za Anadoliju Goran Pandev, prvotimac talijanske Genoe, čiji je brat Saško, nekadašnji prvotimac zagrebačkog Dinama, kapetan Akademije Pandev.

Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Europa ligu između Akademije Pandev i Zrinjskog igrat će se 11. srpnja u Skopju, dok će uzvrat u Mostaru biti sedam dana kasnije.

Utakmica u Skopju će se igrati u Trening kampu nogometne federacije Makedonije ili eventualno na Areni "Todor Toše Proeski", jer stadion u Strumici nije dobio dozvolu za odigravanje međunarodnih utakmica naredne sezone.

"Naravno da u ovom trenutku znamo samo one osnovne informacije o Akademiji Pandev, ali sigurno da ćemo se do prve utakmice temeljito pripremiti za ono što nas čeka.

Već u drugoj sezoni u najjačem rangu makedonskog nogometa su izborili plasman u Europu, a to sugerira da je taj klub u uzlaznoj putanji.

Protivnika sigurno nećemo i ne smijemo podcijeniti, ali znamo što nam je cilj i što se od nas očekuje, a to je prolazak dalje", kazao je novi trener Hari Vukas za službenu stranicu 'Plemića'.

Akademija Pandev

Trećeplasirani klub Sjeverne Makedonije svoje uspjehe temelji na domaćim U21 reprezentativcima kojih ima 5. Glavne uzdanice protiv Zrinjskog mogli bi biti Ljupče Dorijev, jedan od najboljih nogometaša u prvenstvu i mladi reprezentativac Sjeverne Makedonije Mario Krstovski.

Vodi ih Jugoslav Trencovski koji je dugo radio s mlađim reprezentativnim kategorijama. Igraju u sustavu 4-2-3-1.

Vlasnik Goran Pandev, odnosno Akademija Pandev u Strumici, gradi na jugoistoku Sjeverne Makedonije, gradi sportski kompleks vrijedan četiri milijuna eura.

Radovi bi trebali biti okončani krajem 2019. godine ili početkom 2020, te se u Akademiji Pandev nadaju kontinuitetu dobrih igara i rezultata, odnosno da od sezone 2020/2021. godine eventualne evropske utakmice igraju u svom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close