Pripreme za novu sezonu

'Plemići' odradili prvi trening s novim trenerom

Prvi trening Zrinjskog s novim trenerom
Sport / Nogomet | 13. 06. 2019. u 20:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog započeli su pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH, te Europske lige.

Foto: Bljesak.info / Prvi trening plemića s Harijem Vukasom

Plemići su jučer predstavili novog trenera, Harija Vukasa, nakon toga se okupili prvi put i odradili trening.

Foto: Bljesak.info / Prvi trening plemića s Harijem Vukasom

Hari Vukas prvi trening je odradio s 26 igrača. Mladi norveški reprezentativac Eman Marković, koji se nalazi na U-20 Svjetskom prvenstvu, momčadi će se priključiti sljedećeg tjedna.

Pripreme za novu sezonu započeli su vratari: Ivan Brkić, Vasilije Kolak, Antonio Soldo; braniči: Advan Kadušić, Tomislav Barišić, Slobodan Jakovljević, Renato Gojković, Tomislav Barbarić, Ivor Krešić, Pero Stojkić, Dario Rugašević; veznjaci: Frane Čirjak, Edin Rustemović, Semir Pezer, Igor Savić, Ivan Čurjurić, Damir Šovšić, Anoruo Jude Uche; krilni igrači: Marko Bencun, Staniša Mandić, Miljan Govedarica, Kristijan Stanić; napadači: Anes Mašić, Irfan Hadžić, Antonio Vidović.

”Čast mi je što sam naslijedio legendu Baku. Napravio je sjajne rezultate pa je ispred mene velika odgovornost... Teško je govoriti o sebi, ali sigurno je da će vrijeme pokazati kakav sam i što sam”, rekao je na jučerašnjem službenom predstavljanju Pod Bijelim brijegom novi trener Zrinjskog, Hari Vukas.

Priča ovog mladog splitskog stručnjaka uvelike je isprepletena s Hajdukom koji je 2015. godine vodio kao privremeni trener i šef struke, no oni malo boljeg sjećanja, Vukasa najbolje pamte iz sredine devedesetih kada je kao igrač sa Segestom izborio finale Intertoto kupa – Croatiju, Hajduk i Varteks kući su tada poslali Spartak, Torpedo i Lokomotiv.

Foto: Bljesak.info / Hari Vukas

Igrao je Hari i za onaj slavni Katalinićev Hajduk koji je u sezoni 1994/95. dogurao do četvrtfinala Lige prvaka, upisao je nastup u četiri utakmice, kasnije malo lutao po regiji (Zadar, Zagreb, Cibalia…), a sve je kasnije sam sumirao konstatacijom da je kao igrač mogao više. Ali nije, jer ga je u 31 godini s terena makla tada otkrivena srčana anomalija.

Trenerska priča – već je bogata. Priča da je do četvrtfinala Kupa Hrvatske dogurao sa trećeligašem Zagorom iz Unešića već je opjevana, no jasno da to nije bio njegov trenerski vrhunac. Asistirao je Igoru Tudoru u Karabüksporu, Galatasarayu i Udineseu, a sada je odlučio krenuti solo.

"Dogovor je postignut u vrlo kratkom roku, nije bilo nedoumica. Dolazim u veliki klub, rezultati prije mene pokazuju kakva se nogometna filozofija traži. Sigurno da mi ovo puno znači, ovo je možda čak i moj najveći izazov do sada. Rad u Galati posebno će mi pomoći", kazao je Vukas kazavši da ga je dosadašnji naporni rad spremio za Zrinjski, Premijer ligu…

"Nakon ždrijeba možemo reći da nam netko paše ili ne, ali mi moramo biti spremni za svaku utakmicu, ne bojati se ničega… Najlakše je reći ‘mi ćemo igrat napadački’. A za to treba imati mehanizme. Oni nisu samo igra iznad centra na protivničkoj polovini. To su stvari koje se rade na treningu, a  ja imam svoju ideju. Imam sreću što sam s Tudorom bio u Hajduku i Galatsarayu pa sam navikao na to", zaključio je Vukas.

Prvu službeno utakmicu Zrinjski će odigrati u pretkolu Europske lige, 11. srpnja, dok nova sezona u Premijer ligi BiH počinje 20. srpnja.

Foto: Bljesak.info / Prvi trening plemića s Harijem Vukasom
Kopirati
Drag cursor here to close