Finale ABA lige

Zvezda vodi 1:0 u seriji

Pitanje pobjednika u ovom duelu je odlučeno početkom drugog poluvremena. U tom periodu su se raspucali Dobrić, Ivanović, pa je Zvezda stvorila prednost koju Partizan nije mogao da ugrozi do kraja utakmice, iako su pokušavali.
Sport / Košarka | 28. 05. 2022. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela je finalna serija za prvaka regionalne ABA lige i mjesto koje vodi u Euroligu naredne sezone. Zvezda je došla do početne prednosti nakon što je u utakmici broj jedan savladala Partizan 90:76. Pitanje pobjednika u ovom duelu je odlučeno početkom drugog poluvremena. U tom periodu su se raspucali Dobrić, Ivanović, pa je Zvezda stvorila prednost koju Partizan nije mogao da ugrozi do kraja utakmice, iako su pokušavali. Bolje od nekih šest poena zaostatka nisu mogli.

Jedan statistički podatak upada u oči, to je onaj o izgubljenim loptama. Košarkaši Zvezde se izgubili svega šest u cijeloj utakmici, devet manje od igrača Partizana. Visoka temperatura, problemi sa kondenzacijom, uz par ubačenih čaša na teren prouzrokovali su prekide, pa je ritam utakmice bio poprilično razbijen, posebno u četvrtoj četvrtini. Kod Zvezde Ivanović 18 poena, Dobrić i Mitrović po 14, Dobrić je pogodio četiri trice uz samo jedan promašaj. Kod Partizana Punter 15 poena, Moore 12.

"Očekivano težak meč, kao što smo pričali ovih dana. Partizan je na početku utakmice bio bolji, gradio je kvalitetnom igrom rezultat. Mi smo u drugoj četvrtini uspjeli i pored ne tako zadovoljavajuće igre da dođemo do izjednačenja i na kraju do prednosti. Početak treće četvrtine je bio veoma značajan, bili smo dobri u oba pravca i došli do prednosti koja nam je dala prostora da može da igramo i bolje u nastavku. Bilo je potrebno da budemo veoma koncentrirani jer Partizan ima kvalitet na svim pozicijama. Držali smo prednost, nismo dali da nas stignu. Što se u ranijim utakmicama dešavalo", istakao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

"Veoma je jasno da smo izgubili koncentraciju u samoj završnici prvog poluvremena i odigrali najgore u periodu kada se Zvezda odvojila, početkom drugog poluvremena. To su boljke koje traju cijele sezone, da mi ne znamo da napravimo faul kad smo u bonusu, da dozvolimo Zvezdi da se razigra i koristi sve prednosti koje inače koristi - znaju čitaju odbranu, znaju da se kreću i imaju izvanredan protok lopte", dodao je Željko Obradović.

Kopirati
Drag cursor here to close