Završnica ABA lige

Cedevita Olimpija i Budućnost u polufinalu

Do trijumfa u drugoj utakmica Cedevita Olimpija je došla zahvaljujući sjajnoj seriji 8:0, na ulasku u posljednjih pet minuta. Igokea u preostalom periodu nije mogla nadoknaditi zaostatak.
Sport / Košarka | 05. 05. 2022. u 00:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Cedevita Olimpije i Budućnosti očekivano su izborili plasman u polufinale play off ovosezonskog izdanja ABA Lige. Izabranici Jurice Golemca slavili su na svom parketu sa 93:79, a u Laktašima sa 74:69, pa će u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde. Do trijumfa u drugoj utakmica Cedevita Olimpija je došla zahvaljujući sjajnoj seriji 8:0, na ulasku u posljednjih pet minuta. Igokea u preostalom periodu nije mogla nadoknaditi zaostatak.

Kod Cedivita Olimpije Ferrell je postigao 17 poena, Ejim jedan manje, Pullen 14, dok je Dragić dodao deset. Dalibor Ilić je kod Igokee bio ispred svih sa 16 poena, Waller ga je pratio sa 13 poena.

"Šut nas je poslužio na startu, imali smo neku prednost, međutim kao i u najavi što sam rekao ovdje moraš biti skoncetriran svih 40 minuta pogotovo defanzivno, da ne dozvoliš otvoren teren i lake poene momčadi Cedevita Olimpije i to se desilo kada su se oni rezultatski vratili i preveli rezultatsku prednost na svoju stranu. Nismo smjeli sebi dozvoliti iz tranzicije da napravimo faul pogotovo dok nismo bili u bonusu jer znamo šta smo pričali i šta smo dogovarali. Do samog kraja smo bili u igri međutim napravili smo neke greške i momčad Cedevita Olimpije zasluženo pobijedila. Rekao sam u svlačionici sezona je mogla biti i bolja a mogla je biti i gora. Ja sam gledajući sve stvari ove sezone zadovoljan. I sobom i stručnim štabom i sa ovim igračima koje sam selektirao na početku sezone" rekao je između ostalog trener Igokee, Dragan Bajić.

Pet razlike je bilo i u drugoj utakmici Budućnosti i FMP-a, završilo je 79:74. Marko Jagodić Kuridža je na 120 sekundi prije kraja pogodio pod prekršajem za 75:72.

Kad je Kendrick Perry realizirao dva slobodna bacanja činilo se kako gosti idu lagano prema pobjedi. Međutim, tek su poeni bh reprezentativca Edina Atića sa linije slobodnih bacanja presudila pobjednika. Kod FMP smo imali Danila Tasića sa 17 poena, Marka Radonjića sa 14, dok je Budućnost imala Justina Cobbsa sa 16 poena. Budućnost u polufinalu igra protiv Partizana.

Kopirati
Drag cursor here to close