Double - double Ivice

Zubac rekordno, Bucksi su provukli

Ivica je do sada dva puta imao po 16 skokova na utakmici, a sada je probio i tu granicu. Velik posao odradio je i u obrani gdje je skupio čak pet blokada.
Sport / Košarka | 21. 10. 2022. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U noći sa četvrtka na petak na programu su bile samo dvije utakmice. U gradskom obračunu Clippersi su bili bolji od Lakersa s 103:97, a hrvatski centar Ivica Zubac ubilježio je 14 poena i rekordnih 17 skokova. Uz podatak da je iz igre šutirao 6/6. Ivica je do sada dva puta imao po 16 skokova na utakmici, a sada je probio i tu granicu.

Velik posao odradio je i u obrani gdje je skupio čak pet blokada. Od njegovih suigrača, po 15 poena zabili su Paul George i John Wall, dok je Kawhi Leonard zabio 14. Lakersi opet ne izgledaju dobro, kao i prošle sezone. Prvo ime u njihovim redovima bio je Lonnie Walker s 26 poena, Anthony Davis zabio je 25, a LeBron James 20. Najveći dužnik ostao je Russell Westbrook koji je ubacio tek dva poena, bez poena iz igre. Kombinirano, dva su beka Lakersa šutirali katastrofalnih 1/18.

Već nakon prve četvrtine Clippersi su imali ugodnih 35:23, međutim završnica prvog dijela pripada Lakersima koji su se došli na 56:56. Kada se utakmica lomila Kennard je pogodio tricu, Leonard je dodao dva poena, dok je s druge strane James promašio svoj šut kod rezultata 101:97.

Bucksi su također upisali pobjedu u svojoj prvoj utakmici sezone, slavivši s 90:88 protiv Philadelphia 76ersa.

Za pobjedu je na kraju susreta najzaslužniji bio Wesley Matthews koji je 24 sekunde do kraja ubacio tricu za 89-88. Philadelphia je tada imala još dva pokušaja za pobjedu, ali je oba promašila. U drugom je odlučujući šut promašio James Harden, inače najbolji pojedinac susreta s 31 poenom, osam skokova i devet asistencija.

Joel Embiid (6/21 iz igre, 12 skokova) i Tyrese Maxey dali su po 15 poena od svojih suigrača iz Philadelphije. Kod pobjednika Giannis Antetokounmpo ubacio je 21 poen, dodao je 13 skokova, osam asistencija i tri blokade, te ubacio devet od 16 šuteva iz igre. Sa 17 koševa drugi strijelac momčadi bio je Brook Lopez koji je dvije sekunde prije kraja pogodio i slobodno bacanje za konačnih 90:88.

Kopirati
Drag cursor here to close