Košarkaški spektakl

Zrinjski u finalu!

Zrinjski je tako slavio pobjedu i sa 2-1 u seriji izborio prvo finale prvenstva BiH u kojem će snage odmjeriti sa Igokeom koja je u polufinalu izbacila sarajevsku Bosnu.
Sport / Košarka | 09. 05. 2018. u 21:57

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je pobijedio, u prepunoj dvorani na Bijeliom brijegu, sarajevski Spars 88:72 izborio plasman u finale gdje ih čeka Igokea, te ujedno osigurao i nastup u 2. ABA ligi.

Susret u prepunoj dvorani u Mostaru je bio izuzetno zanimljiv i neizvjestan od samog starta.

Prva dionica je ponudila bespoštedno nadmetanje, a na kraju je završena neriješenim rezultatom, 19:19.

Sparsi su uspijevali čuvati koliko-toliko vodstvo tijekom druge četvrtine. Na svaki pokušaj Zrinjskog da izjednači ili preuzme prednost košarkaši iz Sarajeva su uglavnom odgovarali poenima, a briljirao je Rogić.

Slična situacija se gledala i u trećoj četvrtini. Ipak, Zrinjski je stalno bio veoma blizu. Dvije minute prije kraja treće dionice domaći poravnavaju na 54:54, ali ne uspijevaju preuzeti vodstvo jer Durmo postiže poene pod faulom, pa Sparsi ponovo imaju +3.

Domaći košarkaši su se mučili sa linije za slobodna bacanje, ali su ponovo uspjeli izjednačiti pola minute do kraja treće četvrtine (57:57).

Ipak, Durmo pogađa trojku sa zvukom sirene, pa Sparsi u zadnju četvrtinu ulaze s prednošću 60:57.

Zrinjski nakon dvije minute velike borbe poravnava na 60:60, a onda Sokolović pogađa za prednost domaćih. Ujedno je +3 bila do tada i najveća prednost Zrinjskog na susretu. Povisio je potom Ramljak na +5, ali Sparsi ubrzo smanjuju na 65:63.

Nastavila se sjajna utakmice u Mostaru trojkom Sokolovića za oduševljenje domaće publike, a potom je Ramljak ubacio trojku za +8 Zrinjskog nešto više od četiri minute do kraja utakmice.

Smajlagić je povisio na +10 i potom iskoristio dodatno slobodno bacanje. Mogla se tada naslutiti pobjeda Zrinjskog, Sparsi nisu imali odgovor na ovu sjajnu seriju domaćih.

Držali su domaći prednost na 10-ak poena razlike do samoga kraja, a Sparsi su se počeli mučiti u organizaciji napada, a odličnu rolu u dresu Zrinjskog je u finišu imao Murray, prenosi SportSport.ba.

Najzaslužniji za pobjedu Zrinjskog bio je Amerikanac Toure Ahmed Murry koji je odigrao svih 40 minuta, ubacivši 21 poen, pridodavši tome 7 skokova i 6 aistencija. Marko Ramljak u pobjedu je ugradio 21 poen i 8 skokova.

Zrinjski je tako slavio pobjedu i sa 2-1 u seriji izborio prvo finale prvenstva BiH u kojem će snage odmjeriti sa Igokeom koja je u polufinalu izbacila sarajevsku Bosnu.

Prva utakmica igra se već u subotu u Mostaru. Finalna serija igra se na tri pobjede. Prednost domaćeg terena u eventualnoj petoj utakmici imat će Zrinjski.

Dvorana u jedan glas: "Hej Zrinjski, ko nam brani..."

Pred početak susreta na parketu su bili i nogometaši Zrinjskog koji su dobili gromoglasan aplauz od domaaćih navijača.

Navijači Zrinjskog su zajedno s igračima potom zapjevali pjesmu "Tko nam brani...", te na taj način još jednom proslavili treću uzastopnu titulu prvaka BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close