Košarka

Zrinjski ima meč loptu za finale

Odlučujuća utakmica između Zrinjskog i Sparsa igra se u dvorani na Bijelome brijegu u srijedu u 20 sati.
Sport / Košarka | 09. 05. 2018. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednik večerašnjeg ogleda (20 sati) između mostarskog Zrinjskog i sarajevskog Sparsa izborit će plasman u finale gdje ih čeka Igokea, ali će ujedno osigurati nastup u 2. ABA ligi, što je za oba kluba jednako važno.

Zrinjski je u toj ligi već igrao ove sezone i nastup je bio uspješan, pa je povratak u regionalno natjecanje, odakle se jedino može probiti u Prvu ABA ligu, za Mostarce primarni cilj.

''Nema puno filozofije uoči ove utakmice. Uspjeli smo u Sarajevu pobijediti i izboriti treću utakmicu, ali sada smo u još povoljnijoj situaciji, prije svega na psihološkom planu, nego uoči prve utakmice. Cijela sezona praktično je stala u ovu utakmicu. Izbora drugog nemamo, trebamo punom snagom ući i izboriti pobjedu'', kaže trener Plemića Hrvoje Vlašić.

Današnji ogled bit će čak sedmi između Zrinjskog i Sparsa ove sezone. Četiri puta slavio je Zrinjski, a dva puta sarajevska momčad.

Zanimljivo, sve su utakmice bile na veliki broj poena osim ove zadnje.

No, sada je ulog veliki i nije ni čudo da se ne 'umire u ljepoti'.

''Ima pritiska na nama, ali pritisak je normalna stvar i sastavni dio sporta. Svaki put kada smo bili pod pritiskom ili imperativom ove sezone uvijek smo pozitivno odgovorili'', ističe šuter Zrinjskog Sven Smajlagić.

Odlučujuća utakmica između Zrinjskog i Sparsa igra se u dvorani na Bijelome brijegu u srijedu u 20 sati.

Pobjednik će na noge Igokei u finalnoj seriji na tri pobjede, a poraženi će s Bosnom igrati za treće mjesto i plasman u 2. ABA ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close