Zrinjski i Bosna moraju se čupati

Spars i Igokea sve mogu riješiti u Sarajevu

Nakon što su u prvom susretu u Mostaru deklasirali Zrinjski, sarajevski Sparsi pokušat će na Grbavici riješiti pitanje pobjednika i izboriti plasman u finale.
Sport / Košarka | 05. 05. 2018. u 10:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi susreti polufinala doigravanja Košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, između Sparsa i Zrinjskog te Bosne Royal i Igokee, igraju se u subotu u Sarajevu.

Nakon što su u prvom susretu u Mostaru deklasirali ekipu Zrinjskog (90:70), sarajevski Sparsi pokušat će na Grbavici riješiti pitanje pobjednika i izboriti plasman u finale.

Trener Sparsa Ivan Opačak svjestan je prilike koja se ukazala njegovoj momčadi da izbori plasman u finale, ali oprezno dočekuje uzvrat protiv protivnika koji je cijelu sezonu igrao odlično.

''Napravili smo veliku stvar pobjedom u Mostaru, pomalo neočekivano s obzirom na to da je Zrinjski kroz cijelu sezonu igrao odličnu košarku u domaćem prvenstvu i Drugoj ABA ligi. Naš najvažniji posao počinje u subotu kada moramo ovjeriti rezultat iz prvog susreta'', rekao je Opačak u izjavi za Fenu.

Aktualni prvak BiH Igokea u prvom susretu polfufinala odigranom u Laktašima nije imala problema protiv Bosne Royal (76:51), a u subotu će u Skenderiji imati priliku osigurati novo finale.

Iako u Ligi 6 Igokea nije pokazala dominaciju kao prethodnih godina, prvaci BiH i dalje vrijede za prvog favorita natjecanja. Pred Bosnom Royal je sigurno težak zadatak da u subotu upiše pobjedu i izbori treći susret'', majstoricu u Laktašima koja bi odlučila putnika u finale.

Utakmica Spars - Zrinjski počinje u 19.00 sati u dvorani Grbavica, a Bosna Royal i Igokea će snage odmjeriti sat kasnije u KSC Skenderija.

Kopirati
Drag cursor here to close