Pao MZT

Zadar nakon drame izborio ostanak u ABA ligi!

Zadar je kroz dvoboj imao nekoliko izvrsnih rola , te sjajnog Žorića s njim i prigodu da se suparnik posve "isključi", međutim, zaredale su pogreške, važnost susreta imala je također svoj utjecaj.
Sport / Košarka | 30. 04. 2019. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Salve zadovoljstva na tribinama dvorane " Krešimir Ćosić", jer je Zadar u "majstorici" pobjedio skopski MZT i osigurao ostanak u regionalnoj ABA ligi u novoj sezoni.

Na stranu i povici " Uprava odlazi", cilj je postignut i otvara se prostor za svaku vrstu rasprave. Zadar je kroz dvoboj imao nekoliko izvrsnih rola , te sjajnog Žorića s njim i prigodu da se suparnik posve "isključi", međutim, zaredale su pogreške, važnost susreta imala je također svoj utjecaj.

Stoga se za zadnjih pet minuta može nazvati dramom, u kojoj je odlučilo više iskustva na zadarskoj strani, MZT je počeo gubiti konce na kraju i utakmicu.

Inače, izvrsno otvaranje Zadra, Little za tri , Žorić "dvicu" i onda nekoliko promašaja, potom na pozornicu dolazi makedonska momčad. Na isti način uzvratio je Medford, nadovezali su se Ivanov i Woodard, dovoljno za oprez...

Brzo su odgovorili Dašić i Božić, međutim, na drugoj strani raspoloženje nije skrivao Ivanov, " poništio je tricu " Littlea, i nastavio raditi probleme u reketu.

Srećom, nije dugo trajalo, jer se Zadar odlučio za agresivniju obranu na cijelom terenu. K tomu Žorić se pokazao gospodarem reketa, zabijao je i skakao, dok je s Božićevom tricom i s ubačem za dva u izvedbi Littlea, Zadar načinio seriju 12:0, istim brojem označena je i najveća zadarska prednost u 14.minuti!

Ni tada nitko nije mislio kako je puno toga rješeno, naprotiv , Zadar je imao problema s branjenem vanskoga šuta, Ivanov , Simonovski i Maslinko po jednu tricu , Medford dvije. Krenula je rasti zabrinutost koju je s dvije odlične akcije otklonio Brzoja, a Žorić je rešetao s crte slobodnih za komotnijih deset viška prije treće dionice. Ali, o pet primljenih "trica", zasigurno se pričalo u svlačionici.

Nanovo je Žorić bio prva figura, osim poena valja zapisati i NBA Blokadu na Medfordu, nažalost, tu je Zadar lagano počeo kopniti, unatoč činjenici da je Samardžiski njihov najiskusniji igrač zaradio petu osobno.

Pokazalo se kasnije kako to i nije bila kobna opcija za goste, jer su u igru uveli vanskog igrača, Simonovski koji je tricama stvarao veliku zebnju kod domaćina.

Medford je pak s dva slobodna zadarsku prednost sveo na svega pola koša, onda je naisteku treće četvrtine Marić pogodio "tricu" za malo više zraka, javlja Hina.

U zadnjih deset minuta moglo se gledati novu zbunjenost, Zadra , jednako u obrani i napadu, jest bile su dvije lijepe blokade, međutim, krenuli su bacati loptu " u bunar" i u 34.minuti MZT je stigao do poporavnanja(68:68).

Nije se ni trener Nazor najbolje snalazio, odnosno, kad je vidio da mu momčad pada nije uspijevao pronaći način kako ih vratiti u igru. Odlučio je u konačnici odigrati s tri visoka , što je bilo za očekivati, jer je gostima nedostajalo visine(78:70). Zapravo, bio je to preslik odlučujućih minuta onog ogleda u Skoplju.

Kopirati
Drag cursor here to close