Mašala

Crvenoj zvezdi najveća kaznu u povijesti ABA lige

Zbog propusta u organizaciji pete, presudne, utakmice finalne serije doigravanja Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa 35.000 eura
Sport / Košarka | 25. 04. 2019. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saša Pavličić-Bekić, disciplinski sudac ABA lige, odredio je i potpisao najveću novčanu kaznu u 18-godišnjoj povijesti regionalne košarkaške lige, piše Večernji list.

Zbog propusta u organizaciji pete, presudne, utakmice finalne serije doigravanja Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa 35.000 eura, dvije utakmice bez publike i tri domaće utakmice koje će u dvorani moći pratiti samo djeca do 14 godine i žene.

S tom odlukom, disciplinski sudac kao da je htio poručiti da ako već huliganski dio navijača Zvezde nema što naučiti svoju djecu, neka onda od iste te djece oni nešto nauče, piše Večernji list.

Šteta je što Pavličić-Bekić nije imao temelja u pravilnicima da Zvezdu, pa i Budućnost, kazni s nekim minus bodovima jer se ništa sporno nije dogodilo tijekom utakmice pa će i nakon ovakve kazne Zvezdin predsjednik Nebojša Čović i dalje trljati ruke jer, ne birajući sredstva, u sprezi s navijačima on je svoj cilj ostvario, navodi Večernji list.

Financijski dio kazne za 13.000 eura je veći od dosad najveće kazne od 22.000 eura Košarkaškom klubu Budućnost zbog propusta u organizaciji utakmice (treće) iste finalne serije.

Zbog nedolaska na konferenciju za novinare nakon "majstorice", s 3300 eura kažnjen je sad već bivši trener Budućnosti Jasmin Repeša, no kako je on već napustio crnogorski klub tu će kaznu morati platiti Podgoričani

Kopirati
Drag cursor here to close