Bila je puna leda

Za sjajnu partiju Dončiću skoro čaša u glavu

Luka Dončić je protiv Brooklyn Netsa odigrao briljantnu utakmicu. Mavsi su dobili Netse u produžetku 129:125, Dončić je ostvario fantastičan, povijesni učinak uz 41 poen, 11 skokova i 14 asistencija.
Sport / Košarka | 28. 10. 2022. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić je protiv Brooklyn Netsa odigrao briljantnu utakmicu. Mavsi su dobili Netse u produžetku 129:125, Dončić je ostvario fantastičan, povijesni učinak uz 41 poen, 11 skokova i 14 asistencija. Bio mu je to već 47. triple-double od dolaska u NBA.

Tako je postao deseti igrač u NBA povijesti koji ima barem tri triple-doublea s 40 i više poena. Točnije nalazi se u društvu igrača s po tri
triple-doublea uz Larryja Birda, Michaela Jordana, Petea Maravicha i Elgina Baylora. 

Međutim, nisu samo statistički podaci i rekordi obilježili ovu utakmicu. Minuti 40 sekundi prije kraja produžetka kada je kod rezultatta 115:126 postalo jasno da Netsi gube utakmice, očito razočarani navijač domaće momčadi je bacio čašu punu leda na teren, gađajući pritom Dončića, no promašio ga je.

Potom je navijač pokušao u sprintu pobjeći iz dvorane, no pripadnici osiguranja uspjeli su ga u tome spriječiti. Kasnije je i uhićen, izvijestio je novinar ESPN-a Tim Bontemps. Još nije poznato s kakvim će se optužbama sučeliti napadač, no vrlo je vjerojatno da će mu biti zabranjen pristup dvorani u kojoj je izazvao incident.

Video: Nets vs Mavs 
Kopirati
Drag cursor here to close