Sunsi razbili Warriorse

Rekordni Dončić, odličan Bojan

Na poluvremenu je Luka imao već 22 poena, u prve tri utakmice u novoj sezoni išao je preko 30 poena čime je postao prvi igrač Dallasa kojemu je to pošlo za rukom.
Sport / Košarka | 26. 10. 2022. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić nastavlja kreirati povijest Dallas Mavericksa. Na gostovanju kod New Orleans Pelicansa Dončić je odigrao svoju partiju, kako on to zna, zaustavio se na 37 poena uz 11 skokova i sedam asistencija. Na poluvremenu je imao već 22 poena, u prve tri utakmice u novoj sezoni išao je preko 30 poena čime je postao prvi igrač Dallasa kojemu je to pošlo za rukom.

Postao je i tek drugi igrač u povijesti koji je u prve tri utakmice zabio više od 100 koševa, skupio 25+ skokova i podijelio više od 20 asistencija. Međutim, to nije pomoglo Mavsima. Upravo je Dončić promašio zadnji šut za pobjedu. Devonte' Graham im je ostavio tu mogućnost jer je pogodio jedno od dva bacanja, ali su Pelicansi slavili ipak. Strijelci su kod Pelicansa bili sjajno raspoređeni. Trey Murphy III je ubacio 22 poena, ostalih sedam igrača je bilo tu u rasponu od 11 do 15 poena. Spencer Dinwiddie je također s 24 poena bio dobar kod Dallasa, Christian Wood je dodao poen manje.

Pistonsi su upisali treći poraz na otvaranju ove sezone, treći vezani nakon startne pobjede. Ovaj put je bio bolji Washington 120:99 iako je Bogdanović bio odličan. Bojan je postigao 25 poena, dodao tome tri skoka i jednu asistenciju za nešto više od 29 minuta na parketu. Bio je najbolji strijelac iz redova Detroita, a titulu najboljeg na utakmici podijelio je s Kyleom Kuzmom na drugoj strani.

U porazu 94:108 Clippersa od Thundera, Ivica Zubac je odigrao sjajnu partiju. Za skoro 35 minuta u igri postigao je 10 koševa uz šut iz igre 5/9. Bio je najbolji skakač utakmice (14), od čega mu je 10 bilo obrambenih.Postavio je i svoj osobni rekord, imao je čak sedam blokada. Upisao je i dvije asistencije.

Shai Gilgeous-Alexander bio je prvo ime susreta s 33 poena, pet skokova i osam asistencija, dok je kod Clippersa najviše poena ubilježio Luke Kennard (15). Gosti su igrali bez Paula Georgea, Kawhija Leonarda i Marcusa Morrisa.

Phoenix Sunsi pobijedili su u Footprint Centru Golden State Warriorse sa 134:105. Devin Booker bio je najbolji na parketu s 34 poena, dva skoka i sedam asistencija. Kod Warriorsa je najviše ubacio Stephen Curry (21p, 7s, 8a). Dario Šarić ostao je bez upisanih minuta.

Ono što je obilježilo ovaj susret je isključenje Klaya Thompsona. Prvo u karijeri! Nakon 759 odigranih utakmica u NBA ligi, 32-godišnjak je morao na hlađenje zbog dvije tehničke i verbalnog okršaja s Devinom Bookerom koji je zamalo eskalirao u fizički obračun.

"Razgovor ugodni" Thompsona i Bookera protezao se kroz treću četvrtinu, sve dok se nisu sučelilli prsa o prsa i zaradili obostrane tehničke. Thompson je pri izlasku s terena nastavio vikati prema klupi Sunsa, mahati im i pokazivati im na svoju ruku. Provokacija se odnosila na broj osvojenih naslova prvaka.

Rezultati:
New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 113:111
Washington Wizards – Detroit Pistons 120:99
Oklahoma City Thunder – LA Clippers 108:94
Phoenix Suns – Golden State Warriors 134:105

Kopirati
Drag cursor here to close