NBA

Vrhunska večer Bogdanovića; Curry na korak do rekordera

Bogdanović je za 28 minuta na parketu imao šut iz igre 8-14 (trice 4-9) i bio drugi strijelac svoje momčadi, iza Donovana Mitchella koji je ubacio 36 koševa.
Sport / Košarka | 09. 12. 2021. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odličan posao odradio je Bojan Bogdanović koji je u pobjedu Utah Jazza protiv Minnesote (136:104) ugradio 21 poen i pet skokova. Bogdanović je za 28 minuta na parketu imao šut iz igre 8-14 (trice 4-9) i bio drugi strijelac svoje momčadi, iza Donovana Mitchella koji je ubacio 36 koševa (šut 14-23). Jazzeri su pogodili 25 trica, samo dvije manje od rekorda sezone.

Mitchellu je ovo bila četvrta uzastopna utakmica u kojoj je upisao više od 30 koševa, a Bogdanović je nakon utakmice bio pun pohvala na račun suigrača.

''Pun je samopouzdanja, svi znamo koliko je dobar. Jednostavno je takav. Cijelu godinu igra na visokoj razini'', rekao je Bogdanović.

Bogdanovića je, pak, hvalio trener Quin Snyder. Posebno za učinak u trenucima kad je trebalo potegnuti u obrani nakon što je Rudy Gobert upao u probleme s prekršajima, ali i za pogođene trice u trećoj četvrtini.

''Bojan je odradio sjajan posao, naporno je radio cijelu utakmicu''.

Ivica Zubac ubacio je deset koševa, skupio isto toliko skokova, te dodao četiri blokade, po jednu asistenciju i ukradenu loptu (ali i četiri izgubljene) u pobjedi svojih Los Angeles Clippersa protiv Boston Celticsa (114:111). A protiv Bostona je briljirao - Boston. Točnije, rookie Brandon Boston Jr. koji je kao igrač s klupe završio utakmicu s 27 koševa (šut 9-13) i četiri ukradene lopte.

Sa šest novih trica Stephen Curry sasvim se približio rekorderu Rayu Allenu. Curry je s 22 poena sudjelovao u pobjedi svojih Golden State Warriorsa protiv Portlanda (104:94) i još mu samo devet trica nedostaje da izjednači rekord Allena koji ih je od 1996. do 2014. pogodio 2973 (samo u regularnom dijelu sezona).

Houston je došao do sedme uzastopne pobjede, srušivši vodeću momčad Istočne konferencije Brooklyn (114:104). Eric Gordon je s 21 košem predvodio Rocketse čiji je nekadašnji član James Harden bio najbolji u dresu Netsa s 25 poena, 11 skokova i osam asistencija. Kevin Durant i LaMarcus Aldridge dobili su poštedu u ovoj utakmici.

Kopirati
Drag cursor here to close