Nakon osam utakmica suspenzije

VIDEO: Morant se vratio, Kyrie ga zagrlio

"Teško je kada se suočavate s teškoćama u očima javnosti, posebno s medijima koji samo vrebaju takve priče. Ne želim ništa pretpostavljati, ali za mene je predimenzionirana prosudba o tome što je radio Ja Morant", kaže Kyrie.
Sport / Košarka | 21. 03. 2023. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osam utakmica suspenzije vratio. Ne na teren, već na klupu, jer je tako odlučilo medicinsko osoblje, Memphisa. NBA liga je 15. ožujka objavila da je Morant suspendiran na osam utakmica bez plaće zbog ponašanja štetnog za ligu.

Suspenzija proizlazi iz videa koji je Morant objavio na svom Instagram Liveu gdje je imao pištolj u noćnom klubu na području Denvera nakon poraza od Nuggetsa 3. ožujka. Morant je za vrijeme suspenzije boravio u savjetovalištu na Floridi, a susreo se i s povjerenikom lige Adamom Silverom

Utakmicu protiv Dallas je odgledao s klupe, protiv Houstona bi u narednoj trebao zaigrati. Ipak, ono što je posebno obilježilo njegov povratak, jeste susret s još jednim poprilično problematičnim tipom, Kyriejem Irvingom.

Video: Morant u dvorani 

"Vjerujem da svaka teškoća u životu gradi karakter. Teško je kada se suočavate s teškoćama u očima javnosti, posebno s medijima koji samo vrebaju takve priče. Ne želim ništa pretpostavljati, ali za mene je predimenzionirana prosudba o tome što je radio Ja Morant. Zaželio sam dobro njegovoj obitelji, zaželio sam mu dobre stvari i samo se molim za njegov mir. … Bio sam sretan što sam ga danas vidio vani. I samo želim da preživi. Pred njim je duga karijera," rekao je Kyrie.

Video: Morant i Irving 

Dillon Brooks, suigrač iz Mephisa je prepričao prvi susret s Morantom nakon suspenzije. Brooks je rekao da je Morant, koji je zajedno s prijateljima optužen za napad, pristupio svakom igraču Grizzliesa i "ispričao se za svoje postupke".

"On preuzima odgovornost, što je sjajna stvar za njegov rast, za njegovu košarkašku karijeru, za sve", rekao je Brooks. "Tako ćete vidjeti drugačijeg Ja, koji je dosljedan svake večeri i koji će nam dati energiju koja nam je potrebna da budemo najbolji tim na Zapadu. Ne mora nam ništa dokazivati. Mi mu čuvamo leđa, a on nama."

Kopirati
Drag cursor here to close