Čeka ga puno posla

VIDEO I Wembanyama se nije proslavio u debiju

"Bio je ovo poseban trenutak. Obući taj dres Spursa. Pored toga uspjeli smo pobijediti u prvoj utakmici. Nisam baš najbolje reagirao u pojedinim situacijama", rekao je Wembanyama.
Sport / Košarka | 08. 07. 2023. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije izgledalo dobro na predstavljanju. Baš kao što nije izgledalo dobro u prvoj utakmici San Antonio Spursa. 19-godišnji košarkaš Victor Wembanyama debitirao je za San Antonio Spurse u NBA ljetnoj ligi. Prvi izbor drafta u prvoj je utakmici upisao i prvu NBA pobjedu, Spursi su bili bolji od Charlotte Hornetsa rezultatom 76:68. No Wembanyama nije odigrao dobru utakmicu.

Uzeo je 13 šuteva iz igre i pogodio samo dva, jednu dvicu i jednu tricu (iz šest pokušaja). S linije slobodnih bacanja pogodio je sva četiri šuta. Na parketu je proveo 27 minuta, a zabio je pritom devet poena, uz osam skokova, tri asistencije, pet blokada i tri izgubljene lopte. Spurse je do pobjede predvodio Julian Champagnie s 20 poena. Svaki put kada je izlazio iz igre, Francuz je izgledao poprilično umorno. Očito će još morati raditi na podizanju fizičke spreme.

"Bio je ovo poseban trenutak. Obući taj dres Spursa. Pored toga uspjeli smo pobijediti u prvoj utakmici. Nisam baš najbolje reagirao u pojedinim situacijama. Moram biti spreman kada netko od mojih suigrača pozove akciju, moram znati što ću raditi. Jednako tako se moram nastaviti pripremati za ovaj naš stil igre, jer jako puno trčimo.
Stvarno je iscrpljujuće. Moram raditi podizanju kondicije", rekao je Wembanyama nakon prve utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close