Emocije, cvijeće, suze na početku

VIDEO I Real preživio i četvrtu, dobra partija Muse

Sami početak utakmice ponudio jako puno emocija, suza. Uoči minute šutnje igrač Partizana Danilo Anđušić pročitao je prigodnu poruku, baš kao i Realov Nigel Williams-Goss, inače bivši igrač Partizana, nakon čega su parket zasule brojne ruže.
Sport / Košarka | 04. 05. 2023. u 23:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka će na kraju pasti u Madridu. Iako je Real nakon prve dvije utakmice bio u izuzetno teškoj situaciji, na kraju je uspio dobiti naredne dvije, pa se sve vraća na početak priče. Iako ni četvrta
utakmice nije mogla proći bez neizvjesne završnice, ipak treba reći kako je Real Madrid izgledao puno bolje nego u prethodne tri i mogao je vrlo lako utakmicu prelomiti puno ranije.

Nakon što je Williams - Goss Nigel pogodio dva slobodna bacanja za 80:74 Real Madrida činilo se kako je utakmica odlučena na malo više od minute i pol prije kraja. Međutim, tada je Partizan na pomalo nevjerojatan način za tri sekunde vezao četiri poena. Tavares na drugoj strani, uz ofenzivni skok dodaje dva poena uz dodatno, što je bio kraj nadanja domaćih navijača. Do kraja, u preostalih pedesetak sekundi igrači Partizana su promašili tri trice, dok je trijumf Reala potvrdio Musa polaganjem 78:85. 

Sami početak utakmice ponudio jako puno emocija, suza. Uoči minute šutnje igrač Partizana Danilo Anđušić pročitao je prigodnu poruku, baš kao i Realov Nigel Williams-Goss, inače bivši igrač Partizana, nakon čega su parket zasule brojne ruže. Igrači Partizana su na svojim dresovima imali natpis Osnovne škole Vladislav Ribnikar u kojoj se stravičan pokolj dogodio jučer.

Video: Prije početka utakmice 

Tijekom prvog poluvremena nije bilo organiziranog navijanja, muzike nije bilo nikako. Navijači su aplaudirali, a nekim je igračima bilo teško suspregnuti suze, čak i Partizanovu Mathiasu Lessortu.

Real je to iskoristio, posebno u prvoj četvrtini. Pogodili su gosti nekoliko otvorenih trica, šuterski su bili raspoloženi za +12. Ta prednost Reala se nekako topila, za osam minuta su ubacili 13 poena, Partizan je u tom intervalu došao na -3 do poluvremena. Iako su pokušavali košarkaši Partizana, iako je Obradović često rotirao, jednostavno nisu uspjevali utakmica okrenuti na svoj mlin. Učinak pojedinih igrača nije bio na razini očekivanog.

Exum je stao na šest poena, Nunnally je ubacio samo dva, Madar šest. Najbolji je bio LeDay s 25 poena, Papapetrou je dodao 18. Treba uzeti u obzir činjenicu da su igrači Partizana promašili devet slobodnih bacanja, Lessort sam pet, a tu je jako skroman šut za tri poena 6/23. Real je imao četiri igrača sa 14 ili više poena.

U tom društvu je Dženan Musa koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u ovoj seriji s 14 poena i 8 skokova. Tavares i Hanga su završili susret s po 15 poena, dok se Deck izjednačio s Musom (14). Ipak, u završnici utakmice Deck je doživio jako neugodnu ozljedu, čini se da je stradalo koljeno. 

Kopirati
Drag cursor here to close