Gosti raspoloženi

VIDEO I Mavsi znaju kako protiv Oklahome, Cavsi iznenadili Boston

Centar Clevelanda Jarrett Allen propustio je svoju petu uzastopnu utakmicu zbog ozljede rebra. Celticsi su bili bez centra Kristapsa Porzingisa.
Sport / Košarka | 10. 05. 2024. u 08:56 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dallas Mavericks su izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede svladavši sinoć u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije domaće Oklahoma City Thunder, a izjednačili su na 1-1 i Cleveland Cavaliersi koji su, u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije bili bolji od Boston Celticsa.

Dallas je slavio sa 119:110, a do važne pobjede su ih predvodili Luka Dončić i P.J. Washington koji su zabili svaki po 29 koševa. Dončić je dodao 10 skokova i sedam asistencija, a Washington 11 skokova. Mavericksi su postigli 18 trica, najviše u play offu ove sezone. Kod Oklahome najbolji je bio Shai Gilgeous-Alexander s 33 poena uz 12 skokova i osam asistencija. Jalen Williams ubacio je 20 koševa. Treća i četvrta utakmica se igraju u Dallasu u subotu, odnosno u ponedjeljak.

Video: Oklahoma - Dallas 

Do izjednačenja u seriji su došli i Cleveland Cavaliers koji su sinoć u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije na gostovanju sa 118:94 svladali Boston Celticse. Donovan Mitchell bio je najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 29 poena, Evan Mobley je dodao 21 poen uz 10 skokova i pet asistencija. LeVert je također zabio 21 poen. Darius Garland 14, a Isaac Okoro i Max Strus po 12 svaki.

Video: Boston - Cleveland 

Boston je s 25 poena predvodio Jayson Tatum koji je tome dodao i sedam skokova i šest asistencija. Jaylen Brown je postigao 19 pogodaka. Serija će se prebaciti u Cleveland za treću utakmicu u subotu. Centar Clevelanda Jarrett Allen propustio je svoju petu uzastopnu utakmicu zbog ozljede rebra. Celticsi su bili bez centra Kristapsa Porzingisa. 

Kopirati
Drag cursor here to close