Mavsi idu dalje

VIDEO I Dončić i Irving eliminirali Zupca i Clipperse

Nakon ove utakmice na Zapadu su kompletirani parovi polufinala. Večeras igraju Minnesota i Denver svoju prvu utakmicu, dok će Oklahoma bit rival upravo Dallasu.
Sport / Košarka | 04. 05. 2024. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznat je još jedan putnik u drugi krug play offa. To je ekipa Dallasa. Mavsi su u šestoj utakmici slavili 114:101, pa je sezona za Clipperse završena. Clippersi su u ovoj utakmici držali egal dvije četvrtine, međutim na početku treće Mavs su napravili mini seriju 8:0, na kraju su imali 87:72.

Tu prednost jednostavno Clippersi nisu mogli anulirati. Nisu u nastavku niti ozbiljnije zaprijetili. Dončić je ubacio 28 poena, ali je šutirao iz igre 9/26. Trica je bila užasno loša (1/10). Loš šut je kompenzirao s 13 asista i sedam asistencija. Za razliku od njega Kyrie Irving je susret završio s 30 poena ali uz bolji procenat šuta 11/19.

S druge strane kod Clippersa niti jedan igrač nije išao preko 20 poena, Norman Powell je bio najbolji (20), dok su za njega ostali
Paul George (18), Ivica Zubac 17 poena i 11 skokova, James Harden s 16 poena. Ni kod Clippersa nije išao šut za tri poena. Ukupno je to bilo 8/31, George je pogodio dvije trice od deset, Harden niti jednu od šest

Video: Dallas - Clippers 

Nakon ove utakmice na Zapadu su kompletirani parovi polufinala. Večeras igraju Minnesota i Denver svoju prvu utakmicu, dok će Oklahoma bit rival upravo Dallasu.

Na Istoku će još koji dan odmoriti košarkaši Bostona, s obzirom na to da Cleveland i Orlando moraju igrati sedmu. Orlando je u šestoj utakmici savladao Cavse 103:96.

Tri i pol minute prije kraja, Banchero pogađa za tri poena, Carter blokira Mitchella, pa je nakon dva poena Banchera Orlando otišao na 94:89. Mitchell nije odustajao, vukao je Cavse u toj završnici, ali nije mogao sam. Ubacio je čak 50 poena, čak 36 iz reketa što znači da je srušio rekord Kobea Bryanta kao bek koji je postigao najviše poena u reketu u jednoj playoff utakmici. Bryant je ostao na 30 poena.

Magic je zato imao tri igrača s više od 20 poena. Najviše je postigao Paolo Banchero (27), pratili su ga Franz Wagner (26) i Jalen Suggs (22). Kod Cavsa vrijed izdvojiti i Dariusa Garlanda (21 poena), ostatak ekipe, svi zajedno 25 poena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close