Play inn

VIDEO I Lakersi idu na Denver, Kingsi izbacili Warriorse

Naredni protivnik Sacramenta je New Orleans koji je poražen od Lakersa. LeBron i društvo u prvom krugu play offa igraju protiv aktualnih prvaka, Denver Nuggetsa.
Sport / Košarka | 17. 04. 2024. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Golden State je sezona završena. Kada Warriorsi izgube 16 lopti, kada za tri poena šutiraju 10/22 i sakupe svega osam ofenzivnih skokova, onda teško protiv bilo koje ekipe nešto mogu napraviti. Posebno ne protiv razigranih Sacramento Kingsa koju su na kraju slavili s visokih 118:94.

Keegan Murray je bio sjajan s 32 poena, De'Aaron Fox je dodao 24 dok je Sabonis uz 16 poena sakupio i 12 skokova. Keon Ellis je radio sjajan posao u obrani, Stepha Curry je ostavio na 22 poena ali i šest izgubljenih lopti. Klay Thompson je za 32 uspio promašiti svih deset lopti, nije postigao niti jedan poen!

Tako su Kingsi revanširali Warriorsima, bliskim susjedima za eliminaciju u sedmoj utakmici play offa prošle godine. I opet na poluvremenu to i nije izgledalo loše, Warriorsi su držali priključak, ali je onda Sacramento u trećoj četvrtini napravio seriju 19-5, uz dvije trice pomenutog Ellisa.

Kingsi su ovom pobjedom zaradili okršaj s New Orleans Pelicansima. Oni su u drugoj utakmici večeri izgubili od Los Angeles Lakersa rezultatom 106:110, koji su tako osigurali plasman u playoff te će se u prvoj rundi suočiti s Denver Nuggetsima. Lakerse je do pobjede predvodio LeBron James s 23 poena, 9 skokova i 9 asistencija, a odmah iza njega bili su D‘Angelo Russell s 21 poenom i Anthony Davis s 20 poena i 15 skokova.

Video: New Orleans - Lakers 

Kod Pelicansa je odlično odigrao Zion Williamson, ali njegovih 40 poena i 11 skokova očito nije bilo dovoljno. Pedeset sekundi prije kraja, Russell pogađa tricu za 104:100. McCollum vraća u život Pelicanse. LeBron je išao do kraja napada, promašio šut, ali je Davis uhvatio loptu, presudnu u ovoj završnici. S njegova dva poena, Lakersi su imali četiri razlike 15 sekundi prije kraja. Prednost koju su upravo sačuvali Reaves i Davis s linije slobodnih bacanja.

Kopirati
Drag cursor here to close