Slovenac nezadrživ

VIDEO I Dončić poludio, ubacio 73 poena

Od Dončića su nakon ove nevjerojatne večeri više zabili samo Wilt Chamberlain (100 i 78) te Kobe Bryant (81 poen).
Sport / Košarka | 27. 01. 2024. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Morao je i on nešto napraviti. Odgovoriti LeBronu, Giannisu, Joelu Embiidu. Odigrao je do sada puno velikih utakmica gledajući statistički, ali je morao jednu ovakvu.

Za povijest. Kako se to obično kaže. Luka Dončić je na utakmici protiv Atlanta Hawks postigao nevjerojatna 73 poena. Što je njegov osobni, ali i rekord Mavericksa uopće. Već na poluvremenu je ubacio 41, na kraju skoro polovinu poena svoje ekipe koja je savladala Hawkse 148:143.

Od Dončića su nakon ove nevjerojatne večeri više zabili samo Wilt Chamberlain (100 i 78) te Kobe Bryant (81 poen). Da bi uopće došao do nestvarne brojke u jednoj službenoj utakmici, morao je imao gotovo savršen šut, pa je tako iz igre gađao sjajnih 25/33, te je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je zabio 70 poena uz čak 75 posto uspješnosti šuta.

U takvoj situaciji onda mnoge druge brojke dolaze do izražaja. Tako je recimo postao drugi najmlađi koji je išao preko 60 poena. Za koji mjesec će proslaviti 25 rođendan. Prije njega samo je to uspjelo Michaelu Jordanu. Uz deset skokova i sedam asista postao je prvi igrač s takvom krajnjom statistikom. Tri asistencije za triple - double su nedostajale.

Ukupno je srušio šest rekorda (najveći broj poena na utakmici u njegovoj karijeri, najveći broj poena jednog Europljanina na jednoj NBA utakmici, prvi igrač koji je zabio najmanje 70 poena i šutirao iz igre bolje od 75 posto, najveći broj poena jednog košarkaša Dallasa, najveći broj poena na jednoj NBA utakmici u zadnjih 18 godina te četvrti najveći broj poena na jednoj utakmici u povijesti NBA lige). U takvoj situaciji Trae Young (30 poena), Jalen Johnson (25) i Bogdan Bogdanović (24) kao da nisu ništa napravili. Da stvar bude zanimljivija, Dončić je to napravio na parketu Atlanta Hawksi koji su ga prvi izabrali 2018. godine na draftu

Video: Atlanta - Dallas 

Naravno da je partija Dončića ostavila u sjeni sve ono drugo što se dešavalo na ostalim utakmicama. A bilo je zanimljivih susreta. Recimo duel Indiane i Phoenixa. Na 26 sekundi prije kraja bilo je 131:131. Na polaganje je krenuo Mathurin, nije pogodio, Siakam je skočio, ali ni on nije.

Tek je Toppin iz treće poentirao. Ispostavilo se za slavlje Pacersa, jer je Sunsima bilo premalo vremena. Booker se još i poskliznuo, nije mogao pogoditi. Šteta, jer bi i to bila velika priča, s obzirom na to da je Booker postigao 62 poena. Sedmi put u karijeri je išao preko 50 poena. Pascal Siakam je bio najbolji kod Pacersa s 31 poenom. Jusuf Nurkić se uspio upisati.

Video: Indiana - Phoenix 

Košarkaši Memphisa nisu realizirali napad na 107:106, pa su gosti iz Orlandi imali četiri sekunde da nešto naprave poslije time outa. Zadnja lopta je išla na Inglesa, nije pogodio otvoren šut. Jaren Jackson je bio posebno raspoložen u pobjedničkoj ekipi, ubacio je 30 poena, dok je kod Orlanda najbolji bio Paolo Banchero s 27.

Rezultati:
Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 143:148
Charlotte Hornets - Houston Rockets 104:138
Indiana Pacers - Phoenix Suns 133:131
Toronto Raptors - LA Clippers 107:127
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 107:106
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 100:112
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 83:107
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 116:100

Kopirati
Drag cursor here to close