Sve je više uzbuđenja u play offu

VIDEO I Brunson vodi Knickse prema drugom krugu, Clippersi uzvratili Mavsima

Luka Dončić je ostao na 29 poena, ali je bilo vidljivo da nije pravi. Da ima problema s ozljedom, umorom. Do kraja utakmice je bio na skromnih 10/24.
Sport / Košarka | 29. 04. 2024. u 01:10 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jalen Brunson je odigrao svoju utakmicu karijere u play offu. Sixersima je utrpao rekordnih 47 poena što je bilo dovoljno NY Knicksima za trijumf 97:92. Trijumf koji ih je doveo na korak do prolaska u drugi krug. Imaju velikih 3-1 i utakmicu broj pet na svom parketu. Mada su košarkaši New Yorka imali sasvim dovoljan broj navijača u Wells Fargo Centru.

Posebnu podršku je imao Brunson. Pet minuta prije kraja Knicksi su imali poen prednosti. U preostalom periodu košarkaši Philadelphije su uspjeli ubaciti samo tri poena.

Brunsonov floating se pokazao kao presudan za 95:89 56 sekundi prije kraja. Joel Embiid je u četvrtoj četvrtini uspio ubaciti jedno slobodno bacanje. Iz igre je šutirao 0/5. Tyrese Maxey bio također loš (2/8). Cijela ekipa Philadelphije je u tom periodu uspjela pogoditi šest lopti (6/24)

Video: Sixers - NY Knicks 

Joel Embiid je na kraju utakmicu zaključio s 27 poena, 10 skokova, šest asistencija, ali čini se da pravi. Koljeno, Bellova paraliza lica, sve su to stvari koje utiču na Embiida.

Sjajnu utakmicu su odigrali Dallas i LA Clippersi. Vrhunski je bio okršaj Kyrie Irvinga i Jamesa Hardena. Igrač Dallasa je pogodio šest trica, neke lude poene u posljednjoj četvrtini, ali na kraju njegovih 40 nije bilo dovoljno Mavsima. Harden je ubacio sedam manje, neki su bili posebno važni kada se utakmica lomila u samoj završnici.

Luka Dončić je ostao na 29 poena, ali je bilo vidljivo da nije pravi. Da ima problema s ozljedom, umorom.

Clippersi su već nakon prve četvrtine vodili velikih 39:16, na poluvremenu 66:49, ali Mavsi nisu odustajali. Do kraja treće su došli na -4. U samoj završnici imamo rezultatsku klackalicu. Kyrie pogađa s jedne, Harden s druge strane, nitko ne može da ostvari neku veću prednost. Važnu i tešku tricu pogodio je Paul George za 107:105. Clippersi su se obranili, Harden je provukao floating uz dodatno za 110:105, 80 sekundi prije kraja.

Obrana Mavsa ne može zaustaviti Hardena. Na kraju penal završnici Clippersi stižu do slavlja 116:111 i trenutačnih 2-2 u seriji

Video: Dallas - LA Clippers 

Dončić je do kraja utakmice bio na skromnih 10/24. Kyrie Irving je izgubio sedam lopti što nije malo, Paul George je dostigao Hardena po broju poena. Zubac je sakupio 13 poena i 4 skoka.

Kopirati
Drag cursor here to close