Protiv Igokee za prvo mjesto

Utakmica sezone za Zrinjski

Iako ne bi bio nikakav 'smak svijeta' da Mostarci izgube domaći teren, budući da su već pobjeđivali Bosnu u Sarajevu, ali i Igokeu u Laktašima, ipak bi to bilo veliko razočaranje za njih, pogotovo nakon ovako dobre sezone u oba natjecanja.
Sport / Košarka | 24. 04. 2018. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog u pretposljednjem kolu Lige za prvaka izgubili su kod Bosne upravo s onoliko razlike s koliko nisu smjeli izgubiti. Trica Amerikanca O'Briena za pobjedu 80:71 sarajevske Bosne uvelike je zakomplicirala život Mostarcima.

Naime, Zrinjski je u prvom dijelu Lige za prvaka pobijedio Bosnu sa sedam razlike (74:67) i osim pobjede čak mu je i poraz do sedam poena garantirao najmanje drugu poziciju uoči zadnjeg kola i okršaja s Igokeom. Ipak, dogodio se najgori scenarij – Zrinjski je izgubio s minus devet i sada mu slijedi vrlo stresno zadnje kolo.

U srijedu u Mostar stiže Igokea i ovisno o ishodu te utakmice Mostarci mogu biti i prvi i treći! Ako bi bili prvi imali bi prednost domaćeg terena do kraja doigravanja, ali ako bi bili treći igrali bi s Bosnom u polufinalu i eventualna odlučujuća utakmica igrala bi se u Sarajevu.

Ono što im jamči prvo mjesto je isključivo pobjeda nad Igokeom, no to je lakše reći nego učiniti, jer višestruki uzastopni prvak iako nije ni blizu dominantan kao prethodnih godina favorit je protiv svake ekipe u domaćem prvenstvu, bilo gdje da igra. I tu nikoga ne smije zavarati pobjeda Zrinjskog u Laktašima, jer u srijedu će biti posve druga utakmica.

Ako Zrinjski izgubi od Igokee onda ne ovisi sam o sebi, a ovisno u utakmici u Kaknju bit će drugi ili treći. Problem za Mostarce je što Kakanj nema nikakvih šansi za prolaz. Kakanjci imaju isti omjer (3-6) kao Spars ili Široki, ali imaju gori međusobni omjer s obje te ekipe.

 Stoga ako Zrinjski bude poražen, Bosna bi pobjedom u Kaknju izbila na drugu poziciju i imala bi prednost domaćeg terena u polufinalnim utakmicama sa Zrinjskim. Ako Zrinjski izgubi od Igokee, a izgubi i Bosna, opet bi ove dvije ekipe igrale u polufinalu, ali prednost domaćinstva imao bi mostarski klub.

Stoga je jasno da je sutrašnja utakmica s Igokeom možda i najvažnija za Zrinjski dosad. Iako ne bi bio nikakav 'smak svijeta' da Mostarci izgube domaći teren, budući da su već pobjeđivali Bosnu u Sarajevu, ali i Igokeu u Laktašima, ipak bi to bilo veliko razočaranje za njih, pogotovo nakon ovako dobre sezone u oba natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close