Prvi čovjek saveza ogorčen

Ušli u finale SP, nema ih na TV-u

"Možda su ARD i ZDF prekonzervativni da bi prenosili uzbudljive sportove poput košarke. I nemojte mi dolaziti s argumentnom gledanosti - javni servisi imaju zadatak. Nadam se da će se nešto promijeniti", izjavio je Weiss za Bild.
Sport / Košarka | 09. 09. 2023. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada su bili među vodećima u Europi. Barem kada su u pitanje prenosi košarkaških utakmica. DSF je bio "glavni". Od NBA lige do nekih prosječnih turnir po Europi. Reprezentacija je bila obavezna. Danas je situacija drugačija. Niti jedna tv kuća iz Njemačke nije radila prijenose sa Svjetskog prvenstva. Na kojem je Njemačka došla prvi put u povijesti u finale. Iako njihova reprezentacija igra fantastičan turnir, Nijemci utakmice nisu mogli gledati na javno dostupnim televizijama. Prijenosi su ekskluzivno bili na kanalu Magenta Sport, čak i besplatno, ali nije svatko imao pristup. Šef Njemačkog košarkaškog saveza (DBB) Ingo Weiss bio je bijesan zbog toga.

"Prije svega, Magenta radi sjajne prijenose utakmica. Međutim, ljuti me što nije pronađena nijedna televizija koja bi preuzela prava i prenosila utakmice. Možda su ARD i ZDF prekonzervativni da bi prenosili uzbudljive sportove poput košarke. I nemojte mi dolaziti s argumentnom gledanosti - javni servisi imaju zadatak. Nadam se da će se nešto promijeniti", izjavio je Weiss za Bild.

Kritike koje je uputio Weiss čini se da su urodile plodom. ZDF je nakon polufinala otkupio prava za finale Njemačka - Srbija, koje će tako moći gledati svi Nijemci. "Gledateljice i gledatelji u Njemačkoj uživo će na ZDF-u u nedjelju moći će pratiti najveći uspjeh njemačke košarkaške reprezentacije. Prijenos je, među ostalim, omogućila suradnja vlasnika prava prijenosa Svjetskog prvenstva u košarci", poručio je ZDF-ov šef Yorck Polus za Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close