Iznenađenje u skupini C

Ukrajina šokirala Italiju

Ukrajina se ovom pobjedom pridružila Grčkoj na vrhu ljestvice, obje reprezentacije imaju omjer 3-0 prije međusobnog dvoboja u utorak. Hrvatska je treća s 2-1, a Italija četvrta s 1-2, a te dvije reprezentacije će se također susresti u utorak.
Sport / Košarka | 06. 09. 2022. u 01:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo definitivno nitko nije očekivao. Da nakon tri odigrane utakmice u skupini C, maksimalan učinak ima Ukrajina. U susretima protiv
Velike Britanije i Estonije, Ukrajina jeste bila favoriti, protiv Italije sigurno nije.

Ali to nije smetalo Mykhailiuku, Sanonu i društvu. Nije im smetalo ni to što je Italija u prvom dijelu imala deset poena prednosti. Nisu odustajali.

Krajem trećeg perioda Ukrajinci stižu do izjednačenja. Serijom 15:2 na kraju treće i početku četvrte četvrtine Ukrajinci polako preuzimaju kontrolu utakmice. Kada je Ivan Tkachenko zakucao za 70:59 pet minuta prije kraja, Italija se našla u teškoj situaciji iz koje se nije izvukla. Čvrstom igrom pod obručima "potjerali" su Talijane iz reketa i prisili ih na dalekometne neprecizne šutove.

S druge strane, lijepom kombinatornom igrom u napadu Ukrajina je dolazila do "zicera" koje je sigurno realizirala. Sviatoslav Mykhailiuk je utakmicu završio s 25 poena, Tkachenko i Sanon su dodali po 17 poena. Domaći košarkaši su imali devet skokova manje, posebno je velika razlika bila u defenzivnom skoku. Achille Polonara je bio ispred svih u poraženoj selekciji sa 17 poena, Fontecchio je ubacio 14.

Ukrajina se ovom pobjedom pridružila Grčkoj na vrhu ljestvice, obje reprezentacije imaju omjer 3-0 prije međusobnog dvoboja u utorak. Hrvatska je treća s 2-1, a Italija četvrta s 1-2, a te dvije reprezentacije će se također susresti u utorak. Na dnu su Estonija i Velika Britanija s po 0-3.

Kopirati
Drag cursor here to close