Mateusz Ponitka

U svađi s roditeljima, bio je na udaru javnosti, sad je u polufinalu

Mateusz je na početku sezonu bio igrač Zenita St.Petersburga i nije odmah napustio momčad po početku rata u Ukrajini, to je napravio nekoliko tjedana kasnije.Do tog trenutka bio je na udaru javnosti, posebno nekih igrača poljskih igrača.
Sport / Košarka | 16. 09. 2022. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvanaest godina Njemačka je bila domaćin SP-a u košarci za kadete. Od pet europskih selekcija, jedna je na turniru bila Poljska. Kadeti Poljske su u četvrtfinalu dobili Srbiju, u polufinalu Litvu i na kraju su poraženi od SAD u finalu. U najboljoj petorci turnira su se našli Przemysław Karnowski i čovjek koji je posljednjih dana, posebno nakon srijede, Mateusz Ponitka. Koji je prije samo nekoliko mjeseci uzeo pauzu.

Mateusz je na početku sezonu bio igrač Zenita St.Petersburga i nije odmah napustio momčad po početku rata u Ukrajini, to je napravio nekoliko tjedana kasnije.Do tog trenutka bio je na udaru javnosti, posebno nekih igrača poljskih igrača, recimo legende Marcina Gortata i Adama Waczyńskog.

Međutim, nakon napuštanja Zenita stvari su smirile. Mateusz nije igrao skoro pola godine, ali je na kraju ipak potpisao ugovor na tri mjeseca s talijanskom Reggio Emilijom za koju još nije zaigrao. Tek će nakon Eurobasketa.

Tu je jedan svoj problem Mateusz riješio, ali onda je došao drugi. Marcel, njegov brat je također igrao za reprezentaciju, ali je onda ostao bez poziva. Kroz medije je optužio baš Mateusza da je ovaj to tražio od izbornika Igora Miličića. Mateusz je to naravno demantirao, kao i Miličić, ali stvari su već bile izmakle kontroli. Ponitka je čak rekao da razmišlja o odlasku iz momčadi jer smatra da mu se iza leđa igraju neke igre.

Navodno je to bila osveta, brata, majke, oca, koji nikada nisu bili u dobrim odnosima s Mateuszovom suprugom. Ipak Mateusz nije želio protiv svog brata, ali nije ni želio igrati s njim, pa se povukao.

Otišao je u Tursku, Izmir, ostavivši čelnicima saveza i treneru da izaberu jednog od dvojice braće. Igor Miličić i Radosław Piesiewicz, predsjednik saveza su se odlučili za Mateusza i očito je nisu pogriješili. Nakon svega, Mateusz Ponitka je junak o kojem se piše i priča. Čovjek koji je jedan od najzaslužnijih za ulazak Poljske u polufinale.

Kopirati
Drag cursor here to close