Malo gužve pod koševima

Tučnjava Warriorsa i Wolvesa, Clippersi se odbili pozdraviti

Thompson je nakon svega ostao uništenog dresa, a sucu nije preostalo drugo nego da njemu i Greenu dosudi dvostruku tehničku pogrešku, dok je Green dobio namjerni prekršaj.
Sport / Košarka | 15. 11. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica je bila u samoj ranoj fazi. Nepune dvije minute su prošle kada se dogodila tučnjava. Naguravanje su započeli Thompson i Jaden McDaniels u trenutku dok su Warriorsi trebali zabiti iz tranzicije.

Prvo se umiješao Rudy Gobert, koji je zgrabio Thompsona da ga odvuče od McDanielsa, ali poriv da brani Thompsona potom je osjetio Green koji je doslovno počeo daviti Goberta i nasilno ga vukao. Malo je nedostajalo da u cijeloj gužvi polete i šake, a na teren je potrčao i trener Warriorsa Steve Kerr kako bi pokušao smiriti situaciju.

Thompson je nakon svega ostao uništenog dresa, a sucu nije preostalo drugo nego da njemu i Greenu dosudi dvostruku tehničku pogrešku, dok je Green dobio namjerni prekršaj. To mu je drugo isključenje u zadnje dvije utakmice i gotovo sigurno ga čeka dodatna suspenzija.

Video: Golden State vs Minnesota 

Uz to, Warriorsi su igrali bez Stepha Curryja pa nije iznenađenje što su na kraju poraženi od Minnesote 101:104. Naravno da je Golden State bio u "šarenom" sastavu, pa su neki igrači iskoristili svoju minutažu. Dario Šarić je tako utakmicu završio s najvećom minutažom ove sezone, koju je solidno iskoristio. Za 32 minute upisao je 21 poen, samo dva manje od Brandina Podziemskog.

Utorak je bio rezerviran za utakmice In-Season Tournamenta a još jedan detalj je bio posebno zanimljiv. Denver Nuggetsi su na domaćem parketu pobijedili Los Angeles Clipperse 111:108. Najbolji igrač Denvera bio je Nikola Jokić s 32 poena, 16 skokova i devet asistencija, što znači da je došao nadomak novog triple-double učinka.

Međutim, ono što je obilježilo ovaj susret jeste potez košarkaša LA Clippersa. Oni su odbili da se rukuju s protivničkim igračima, što se uvijek radi na kraju susreta u NBA-u, već su odmah otišli u svlačionicu.

Hrvatski centar Ivica Zubac imao je devet poena, 13 skokova, tri asistencije i jednu blokadu. Paul George ubacio je najviše poena na susretu, 35. James Harden imao je 21 poen kod Clippersa koji su upisali peti uzastopni poraz od kako je Harden u ekipi.

Rezultati:
Charlotte Hornets - Miami Heat 105:111
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 120:126
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 126:132
Brooklyn Nets - Orlando Magic 124:104
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 123:87
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 131:110
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 115:99
Denver Nuggets - LA Clippers 111:108
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 101:104
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 134:107

Kopirati
Drag cursor here to close