Varao državu, ligu...

Terrence Williams osuđen na deset godina zatvora

Američki tužilac Damian Williams ističe da je optuženi regrutirao medicinske stručnjake i druge da izvrše zločinačku zavjeru i maksimiziraju nezakonitu dobit.
Sport / Košarka | 04. 08. 2023. u 10:31 NBA liga

Tekst članka se nastavlja ispod banera

New Jersey Netsi su ga izabrali na draftu 2009. godine. Igrao je za Netse, Boston Celticse, Houston Rocketse i Sacramento Kingse, prije nego što je zaključio karijeru četiri godine poslije. Prije dvije godine, Terrence Williams se pojavio na naslovnicama jer je predvodio društvo od 18 NBA igrača koji su lažirali ljekarske izvještaje kako bi
naplatili od zdravstvenog osiguranja NBA lige pet milijuna dolara.

Terrence je bio mozak operacije u kojoj su sudjelovali neki poznati i neki manje poznati NBA igrači. Pored Williamsa tu su bili Alan Anderson, Anthony Allen, Desiree Allen, Shannon Brown, William Bynum, Glen Davis, Christopher Douglas-Roberts, Melvin Ely, Jamario Moon, Darius Miles, Milton Palacio, Ruben Patterson, Eddie Robinson, Gregory Smith, Sebastian Telfair, Charles Watson Jr., Antoine Wright i Anthony Wroten.

Oni su NBA ligi podnosili lažne zahtjeve za naknadu medicinskih i stomatoloških usluga koje se nikada nisu dogodile. Slučaj je zaključen na kraju tako što je na federalnom sudu Williams osuđen na deset godina zatvora. Williams se izjasnio krivim, baš kao i njegovih 13 kolega koji su sudjelovali u ovoj prevari, od kojih su neki prošli samo s uvjetnim kaznama.

"Ja milijun posto preuzimam punu odgovornost za svoju ulogu u ovom slučaju", rekao je Williams.

Američki tužilac Damian Williams ističe da je optuženi regrutirao medicinske stručnjake i druge da izvrše zločinačku zavjeru i maksimiziraju nezakonitu dobit.

"Williams ne samo da je napunio džepove prijevarom, već je ukrao identitete drugih i prijetio svjedoku da će nastaviti svoje zločinačke poduhvate. Za svoja drska krivična djela Williams se sada suočava s godinama zatvora."

Pored odlaska u zatvor, Williams mora vratiti 650.000 dolara i da uz to plati 2,5 milijuna restitucije NBA ligi zbog varanja.

Kopirati
Drag cursor here to close