Stanje sve gore

Sramotno popuštanje Saveza došlo na naplatu: Košarkaška liga pred raspadom

Sve ono što se događalo krajem prošle sezone, i pogotovo tijekom ljeta, došlo je na naplatu početkom ove sezone.
Sport / Košarka | 08. 12. 2021. u 12:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošla sezona nije ni odigrana do kraja, a pitanje je kako će i hoće li ova sezona u košarkaškom prvenstvu BiH uopće završiti.

Ono što se događalo na kraju prošle sezone, kada su Igokea, Borac i Spars odbili doći na završni turnir u Široki Brijeg, ostavilo je traga i na ovu sezonu. Košarkaški savez BiH tada je ta tri kluba izbacio iz lige iprema propozicijama morali su ići u najniži rang.

Savez je na to imao puno pravo, no da je Savez neka ozbiljna i institucija, a ne skup činovnika kojima je u prvom redu vlastiti i klupski interes, a tek na kraju dobrobit košarke, onda bi ustrajao u tome.

Ovako je KS BiH pokazao da je slab, popustio je, prije svega Borcu, jer Igokeu nije briga, ona ionako igra ABA ligu, pa je dopustio i tim klubovima da ipak igraju domaću ligu. 

Sve je ispalo cirkus, jer prvo je odigrano par kola bez "izbačenih" klubova, a onda su naknadno dodani. Sve to izazvalo je kaos ali i probleme kod ostalih klubova, koji su proveli cijelo ljeto ne znajući za što se spremaju.

Klubovi su cijelo ljeto proveli u neznanju, ne znajući koliko će klubova brojati liga, koliko će ih ispasti, kakav je sustav natjecanja... Nije isto slagati ekipu ako nemaš dvije od tri najjače ekipe u ligi i ako su tu, a ni tražiti sponzore za ligu.

Zato imamo situaciju kakvu danas imamo, da je zenički Čelik pred raspadom, da je Bosna Royal pred raspadom, da velikih problema ima Zrinjski, Bratunac i svi ostali klubovi. Svi osim Borca i Sparsa, te Širokog, što pokazuje kolike su razlike između ABA 2 ligaša i bh. ligaša.

Čelik je ostao bez trenera i najboljeg igrača, a svi ostali dobili su ultimatum do danas da se izjasne. Bosna Royal se osipa, doduše ona se "raspadala" i prošle sezone, a HKK Zrinjski funkcionira bez ikakve pomoći grada. Koja mu je uredno obećana uoči sezone.

Dokad će sve to trajati, pitanje je, ali u ovoj državi javnost se ionako jedino zamara nogometom. Ostali sportovi mogu slobodno nestati.

Kopirati
Drag cursor here to close