Phoenix je imao + 20

Spursi preokrenuli Nurkićeve Sunse

Na početku se činilo da će Sunsi lako do trijumfa jer su čak i bez ozlijeđenih Bradleyja Beala i Devina Bookera imali prednost od 20 poena i dominirali tijekom gotovo cijele utakmice.
Sport / Košarka | 01. 11. 2023. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je to još jedna klasična NBA utakmica. U kojoj velika prednost jedne ekipe ne predstavlja ništa strašno. Phoenix Sunsi Jusufa Nurkića su ugostili San Antonio Spurse koji su tražili put do svoje prve pobjede.

Na početku se činilo da će Sunsi lako do trijumfa jer su čak i bez ozlijeđenih Bradleyja Beala i Devina Bookera imali prednost od 20 poena i dominirali tijekom gotovo cijele utakmice. Na poluvremenu su vodili 63:45, na početku drugog dijela 70:50, ali ovo je ipak NBA liga. Dovoljno je grogiranom protivniku pružiti ruku za povratak i stvari će se početi komplicirati.

Pet i pol minuta prije kraja Sunsi su imali plus deset a onda su stali. Spursi su topili svoj zaostatak. Na -5 igraju zonu, Johnson veže četiri poena, ide Nurkićeva trica, pa Vassell iz step backa.

Wembanyama preuzima odgovornost u završnici. Francuz je ubacio četiri poena. Johnson krade Durantu loptu, poentira i eto slavlja Spursa 115:114. Prvog nakon devet poraza od Sunsa. Durant je uvjeren da je bio prekršaj, ali Spursi slave.

Video: Suns - Spurs 

NBAliga"Faulirali su ga, a suci nisu ništa sudili. Opalili su ga po ruci prije nego što su mu oteli loptu. Ništa. U takvim situacijama pokušamo poslati loptu što prije do našeg šutera, a to smo i napravili", rekao je razočarani Frank Vogel, trener Sunsa.

"Sjajno su reagirali. Nastavili su igrati usprkos svemu. Napravili smo milijardu grešaka, ali ovo je igra grešaka. Nastavili smo igrati i to je najbolja stvar. Baš sam ponosan na njih", naglasio je iskusni Gregg Popovich čija je ekipa prošlu utakmicu izgubila 40 razlike.

Keldon Johnson kod Spursa 27 poena, Wembanyama 18 uz 8 skokova. Devin Vassell također kod Spursa 18 poena. Kod Sunsa Durant 26 poena, 7 asista, Eric Gordon 20 poena, Nurkić dobar, double - double učinak 12 poena, rekordnih 12 skokova. Jusuf je ubacio prvih osam poena na utakmici.

Trade Jamesa Hardena nije realiziran, pa nije mogao ni igrati za svoju novu ekipu Clipperse protiv Orlanda. On i kolega pridošlica P.J. Tucker stigli su u arenu 75 minuta prije početka. Hardena je pozdravio vlasnik Steve Ballmer, a zatim se susreo s Clippersima u svlačionici. Desetostruki All-Star i MVP NBA lige 2018. zagrlio je Westbrooka i Georgea kad ih je ugledao. Harden već ima ormarić sa svojim novim plavim dresom broj 1 Clippersa koji je spreman za obući.

Clippersi su iskontrolirali utakmicu za krajnjih 118:102. Paul George 27 poena, Westbrook 18 poena, Zubac 9 poena, 9 skokova. Paolo Banchero je predvodio Orlando s 15 poena.

NY Knicksi su u drugom poluvremenu slomili otpor Clevelanda. Strijelci raspoređeni. Randle i Brunson 19 poena, Quickley 18, RJ Barrett 16 poena od 109 koliko su ukupno postigli Knicksi. Donovan Mitchell nije mogao sam, ostao je na 26, Cavsi na -18.

Rezultati:
LA Clippers - Orlando Magic 118:102
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 91:109
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 114:115

Kopirati
Drag cursor here to close