UFC borac spomenuo i Jamesa

Sonnen: Ja i LeBron imamo istog dilera za doping

"Imamo istog dilera. Znam točno što radi. EPO povećava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca što ti daje izdržljivost za cijelu utakmicu. EPO je kralj pojačivača performansa, kralj svega", kaže Sonnen.
Sport / Košarka | 13. 03. 2023. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EPO je hormon nadbubrežne žlijezde i odgovoran je za razvitak crvenih krvnih zrnaca, a prvotno je zamišljen kao lijek bubrežnim bolesnicima. EPO stimulira produkciju crvenih krvnih zrnaca, a time i kapacitet brzog prijenosa kisika do vitalnih organa tijela, a posebno mišića. Kada mišići dobivaju više kisika oni bolje rade i povećava im se radna sposobnost.

EPO daje izdržljivost organizmu zbog toga je osobito popularan među biciklistima, te ostalim aerobnim sportašima. Zašto pišemo ponovo o ovoj vrsti dopinga? Zato što je bivši borac UFC-a i Bellatora Chael Sonnen u priču o dopingu upleo Kinga LeBrona Jamesa. On je prilikom gostovanja u jednom podcastu izjavio kako velika NBA zvijezda uzima doping.

"Drugi košarkaši će čuti što LeBron radi i reći da to nije bitno. A ako znaš kako supstance utječu, znao bi da jest. Imamo istog dilera. Znam točno što radi. EPO povećava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca što ti daje izdržljivost za cijelu utakmicu. EPO je kralj pojačivača performansa, kralj svega. Zato ga i biciklisti koriste" zaključio je Amerikanac, koji je u karijeri i sam padao na doping-testovima.

Prema ugovorima, NBA liga četiri puta tijekom testira igrače tijekom sezone. Jedanput na pripremama, dvaput tijekom regularnog dijela sezone i još jedanput nakon zadnje utakmice. Vidjet ćemo kako će i hoće li uopće reagirati James. 

Kopirati
Drag cursor here to close