Piše se povijest NBA

VIDEO: Pogledajte povijesni trenutak LeBron Jamesa, gledao ga i Kareem Abdul-Jabbar

James je s ovih 38 poena došao do brojke od 38.388 poena i sada ima jedan više od Jabbara.
Sport / Košarka | 08. 02. 2023. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:BBC / Povijesni trenutak LeBron Jamesa

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa, LeBron James, protekle noći upisao se u povijest NBA lige. Postigao je 38 poena i na taj način na vječitoj listi strijelaca prestigao legendarnog Kareema Abdul-Jabbara i sada je najbolji strijelac u povijesti NBA lige.

Njegov tim je poražen od Oklahoma City Thundera sa 130:133, ali će James ovaj meč pamtiti do kraja života.

James je s ovih 38 poena došao do brojke od 38.388 poena i sada ima jedan više od Jabbara.

“LeBronova karijera je karijera čovjeka koji je planirao da dominira ovom igrom. I traje skoro dvadeset godina. Mora mu se odati priznanje zbog načina na koji je igrao i na tome koliko traje i dominira. On ima tu esenciju koju nije moguće definirati, a koja se zove – liderstvo“, kazao je Abdul-Jabbar.

Meč ovih timova nakratko je prekinut kako bi Jamesu bila ukazana velika čast. Zanimljivo, oba košarkaša povijest su ispisala noseći dres Los Angeles Lakersa.

S 38 godina, u svojoj 20. NBA sezoni LeBron James postao je najbolji strijelac NBA lige svih vremena. I što je najbolje, ne namjerava se tako skoro zaustaviti. Izvjesno je da će, možda već iduće sezone, premašiti i brojku od 40.000. Uostalom, ne tako davno rekao je da bi mogao igrati još sedam godina. Tko zna koliko će još utrpati dok se konačno ne odluči za mirovinu.

LeBron je osvojio dva prstena sa Miami Haetom i po jedan sa Cleveland Cavaliersima i Lakersima, četiri puta je bio MVP lige i 19 puta sudionik  All-Stara, dok je 11 puta bio član idealne postave.

Kopirati
Drag cursor here to close