Prvaci oslabljeni u završnici

Slovenija ostala bez Dragića

Mlađem od braće Dragić magnetskom rezonancom dijagnosticirano je puknuće kvadricepsa, objavili su iz Košarkaškog saveza Slovenije, te se očekuje da će s parketa izbivati šest do sedam tjedana.
Sport / Košarka | 12. 09. 2022. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Težak udarac za reprezentaciju Slovenije. Aktualni prvaci Europe su ostali bez Zorana Dragića. Mlađem od braće Dragić magnetskom rezonancom dijagnosticirano je puknuće kvadricepsa, objavili su iz Košarkaškog saveza Slovenije, te se očekuje da će s parketa izbivati šest do sedam tjedana. Ozljedu je zadobio u utakmici osmine finala Eurobasketa koju je njegova momčad pobijedila sa 16 poena razlike.

"Očito mi nije bilo suđeno pomoći reprezentaciji u odlučujućim borbama na europskim prvenstvima. Ali to je nepredvidivost sporta. Pomagat ću svojim suigračima s klupe, glasno ih bodriti i unositi pozitivnu energiju koju ćemo i dalje trebati u narednim danima.Vjerujem da će se dečki još više skupiti, ostaviti srce na terenu i da ćemo se na kraju veseliti dobrom rezultatu kojeg svi toliko želimo", rekao je Dragić.

Sloveniji, aktualnom europskom prvaku, u četvrtfinalu predstoji okršaj s Poljskom, a utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.30.

"Izostanak Zokija koji je izuzetno važan pomiješat će nam rotaciju. Morat ćemo razmišljati malo drugačije, te pronaći odgovarajuća rješenja i recept za nastavak prvenstva", objasnio je slovenski izbornik Aleksandar Sekulić. Do četvrtfinala, Dragić je bio na prosjeku od 14.5 poena po susretu.

Kopirati
Drag cursor here to close