Dončić i društvo

Slovenija deklasirala blijedu Hrvatsku

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je težak poraz u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Slovenija je naprosto bila prejaka.
Sport / Košarka | 30. 06. 2022. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenija je u Ljubljani slavila s uvjerljivih 97:69 protiv Hrvatske, a sve je praktički bilo odlučeno nakon prve četvrtine koju su izabranici Damira Mulaomerovića izgubili sa 33:8.

Bila je ovo utakmica 5. kola skupine C prvog kruga kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Hrvatski izbornik Damir Mulaomerović imao je za utakmicu u Stožicama na raspolaganju praktično sve najbolje igrače predvođene Bojanom Bogdanovićem, Ivicom Zubcem i Marijom Hezonjom, ali ni to nije pomoglo.

Predvođeni superzvijezdom Lukom Dončićem i iskusnim Goranom Dragićem Slovenci su se 'šetali' kroz hrvatsku obranu i gotovo svaki svoj napad završavali poenima. 

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Mario Hezonja sa 22 koša, Ivica Zubac je dodao 14, dok je Luka Dončić sa 21 ubačajem, 10 asistencija i 8 skokova predvodio Sloveniju, Goran Dragić je dodao 19.

Ovom pobjedom Slovenija je osigurala plasman u drugi krug kvalifikacija, sada je na omjeru pobjeda i poraza 3-2, te se priključila Finskoj koja je drugi krug osigurala ranije u četvrtak 85-69 domaćom pobjedom protiv Švedske kojom je stigla do omjera 4-1.

Hrvatska je posljednja na ljestvici s omjerom 1-4, dok je Švedska treća sa 2-3.

Ipak, postoji nada da Hrvatska prođe skupinu i dohvati drugu fazu kvalifikacija u koju idu tri prvoplasirane momčadi.

Hrvatska u posljednjem kolu mora pobijediti Finsku u Rijeci, a Šveđani ne smiju biti bolji od Slovenije, prenose hrvatski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close