Babo

Bogdanović: Vrijeme mi istječe, očekujem puno od Eura!

"Atmosfera u momčadi je stvarno sjajna, dosta mladih igrača koji se žele dokazati. U dosta smo nezavidnoj poziciji i mi i Slovenci što se tiče dosadašnjeg dijela kvalifikacija"
Sport / Košarka | 29. 06. 2022. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HKS_CBF / Bojan Bogdanović

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, popularni Babo, dao je intervju Sport Klubu uoči važnih reprezentativnih utakmica. U četvrtak 30. lipnja Hrvatska gostuje u Ljubljani kod Slovenije (20.15), a u nedjelju 3. srpnja u Rijeci dočekuje Finsku (20.00).

"Koliko toliko smo kompletni, nedostaju nam Šarić, Simon i Krušlin, koji su dosta dobri igrači na lopti. Atmosfera u momčadi je stvarno sjajna, dosta mladih igrača koji se žele dokazati. U dosta smo nezavidnoj poziciji i mi i Slovenci što se tiče dosadašnjeg dijela kvalifikacija, ali se nadam da smo u ova tri, četiri što smo imali treninga, dosta dobro pripremili za ono što slijedi u ove dvije utakmice", otkrio je na početku razgovora Bogdanović.

"Sada s povratkom Dragića, koji je vođa te reprezentacije, te Dončićem koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, naravno da im je tranzicija odlična jer igraju dosta nesebično. Trebat ćemo poraditi na defenzivnoj tranziciji, na pick n’ rollu gdje su njih dvojica jedni od najboljih na svijetu. Pripremili smo dosta alternativnih obrana, pa se nadam da ćemo znati odgovoriti".

Bojan je ponudio odgovor kako zaustaviti Dončića.

"Može ga se zaustaviti, ali jako teško. On je jedan ultratalentirani momak, igra od najboljih pick n’roll igrača, praktički ga je nemoguće zaustaviti, ali ga možemo forsirati da uzima teške šuteve preko ruke i koristiti obrane koje smo za njega pripremili".

Suradnja s izbornikom Mulaomerovićem?

"Dobro je, pogotovo za naše mlađe igrače, da je on tu, bio je veliki igrač, ima jedan čvrst karakter, dosta priča, dosta je pozitivna atmosfera oko reprezentacije, jako dobar psiholog".

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close