Liga za prvaka

Sloboda preokretom slavila protiv Širokog

Od 55:59 koliko je Široki vodio pet minuta prije kraja, Sloboda je serijom 11:0 došla do pobjede. Posljednju četvrtinu domaći su dobili 22:9.
Sport / Košarka | 31. 03. 2024. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši su krenuli u drugi dio sezone, krenuli u borbu za četiri mjesta koja vode u play off. U prvom kolu OKK Sloboda je na svom parketu savladala Široki Brijeg 66:59. Gosti su osam minuta prije kraja utakmice vodili 54:48, ali su onda do kraja uspjeli postići svega pet poena, što je pomalo nevjerojatan podatak.

S druge strane, igrači Slobode su napravili veliki preokret. Od 55:59 koliko je Široki vodio pet minuta prije kraja, Sloboda je serijom 11:0 došla do pobjede. Posljednju četvrtinu domaći su dobili 22:9.

Andrija Bojić je ubacio 14 poena, Lamonte Brewton je dodao 12 uz 5 skokova, Jakupović i Lelić su postigli po 11 poena. Kod Širokog Tomažič 14 poena, Junaković 13, Pepin 11. Gosti se ne mogu pohvaliti procentom šuta, bio je tek 33 posto (24/71).

Ismet Sejfić, prvotimac Slobode i reprezentativac Bosne i Hercegovine, proglašen je za najboljeg igrača Lige BiH u prvom dijelu sezone.

Sejfić je po svim statističkim parametrima prednjačio i po treći put zasluženo dobio Trofej BHbasket. Trofej BHbasket dodijeljen mu je prije utakmice Slobode i Širokog. Ovo priznanje uručila mu je Azra Bećirović nekadašnja kapitenka reprezentacije BiH i tuzlanskog Jedinstva.

U prvom kolu Lige za prvaka još igraju Bosna - Borac i Igokea - Mladost.

Kopirati
Drag cursor here to close