Cilj je izboriti završnicu u Domžalama

Široki i Pecara spremni za turnir ABA 2 lige

Trenutačno, prvih osam mjesta drže Helios, Podgorica, Borac Banja Luka, Zlatibor, Sutjeska, Krka, Pelister i Široki. Osam mjesta vodi na završni turnir narednog mjeseca u Domžale gdje će se voditi borba za jedno mjesto u ABA ligi.
Sport / Košarka | 07. 03. 2023. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama HKK Široki održana je press konferencija povodom petog turnira ABA 2 Lige koji će se ovaj tjedan održati u Širokom Brijegu. Prisutnim medijima su se prvo obratili direktor ABA Lige, g. Milija Vojinović i predsjednik HKK Široki, g. Igor Jelčić.

Predsjednik Jelčić je naglasio kako su HKK Široki i dvorana Pecara spremni za turnir i da je završeno sve ono što je potrebno kako bi što bolje prezentirali Široki Brijeg i klub. Riječ hvale domaćinima imao je i direktor ABA Lige koji je se zahvalio Širokom na jednoj izuzetnoj posvećenosti za organizaciju ovog turnira uz naglasak da je G.S.D. Pecara dobila novi sjaj i kako će time u svijet otići neka bolja i ljepša slika o ovom natjecanju.

Nakon g. Jelčića i g. Vojinovića, prisutnim medijima su se obratili i trener HKK Široki, Ivan Velić i kapetan momčadi Ive Ivanov koji su ovim putem pozvali sve naše navijače i ljubitelje košarke u Hercegovini da dođu u G.S.D. Pecara i podrže sportski ponos Hercegovine pred važne tri utakmice u borbi za playoff ABA 2 Lige.

Trenutačno, prvih osam mjesta drže Helios, Podgorica, Borac Banja Luka, Zlatibor, Sutjeska, Krka, Pelister i Široki. Osam mjesta vodi na završni turnir narednog mjeseca u Domžale gdje će na od 12. do 16. travnja voditi borba za jedno mjesto u ABA ligi. Široki redom igra protiv Sparsa, Gorice i Osijeka.

"Momčad Sparsa dosta se promijenila u odnosu na zadnji balon, doveli su dva-tri nova igrača i sad imaju kudikamo ozbiljniju momčad nego na zadnjem balonu, tako da ćemo trebati biti maksimalno fokusirani i na svoju igru i na protivnika da bi došli do još jedne pobjede u ABA2 ligi. Tek kad završimo tu utakmicu, razmišljat ćemo o sljedećim protivnicima odnosno Gorici i Osijeku", kaže trener Ivan Velić.

Široki je nakon deset odigranih kola na omjeru pobjeda i poraza 6-4 i drži osmo, posljednje mjesto koje vodi u Domžale.

"Svi smo zdravi i spremni i jedva čekamo da ovo krene. Nije još ništa gotovo, imaju još tri jako bitne utakmice za nas, za poredak. Sa Sparsima smo igrali jednom ove godine i pobijedili smo ih, ali to je sada sasvim druga ekipa i mislim da nas čeka jako težak posao", kazao je krilni centar Širokog Ive Ivanov.

Nakon Sparsa, Široki će u četvrtak, 9. ožujka, igrati protiv Osijeka, a u subotu, 11. ožujka, protiv momčadi Gorice. Sve utakmice igraju se s početkom u 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close