Nije zbog rata, već zbog droge

Rusi uhapsili američku košarkašicu

"Svjesni smo situacije u kojoj se našla Brittney i u kontaktu smo s njom, njenim odvjetnikom u Rusiji, obitelji, WNBA-om i NBA-om'', izjavila je njena agentica Lindsay Colas za Guardian.
Sport / Košarka | 06. 03. 2022. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najpoznatijih američkih košarkašica, dvostruka olimpijska pobjednica i osvajačica naslova u WNBA ligi s Phoenixom, Brittney Griner uhapšena je u Rusiji. Jučer je ova vijest stigla do američkih medija, iako sve dogodilo na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi još prošlog mjeseca, ali je sud tek 5. ožujka donio odluku o hapšenju igračice. Razloga hapšenja je pronalazak droge kod Griner.

"U veljači 2022. godine, kada je američka državljanka stigla letom iz New Yorka, službeni pas odjela carine ukazao je na moguću prisutnost droge u prtljazi. Carinski pregled ručne prtljage potvrdio je da se u njoj nalazi tekućina narkotičnog ulja hašiša. Protiv nje je pokrenut kazneni postupak, a predviđena je kazna za takav incident čak i to 10 godina zatvora. Za sada je u pritvoru", stoji u službenom saopćenju Federalne carinske službe.

Za posjedovanje narkotika ovakve vrste u Rusiji je predviđena kazna zakona od pet do deset godina. Carinska služba je objavila i video pregleda osobe koja je kasnije identificirana kao Griner.

"Svjesni smo situacije u kojoj se našla Brittney i u kontaktu smo s njom, njenim odvjetnikom u Rusiji, obitelji, WNBA-om i NBA-om'', izjavila je njena agentica Lindsay Colas za Guardian. Griner poput mnogih američkih košarkašica u stanci između sezona u WNBA-u igra u Europi, točnije u Ekaterinburgu u kojeg se vraćala nakon dvotjedne stanke u prvenstvu koju je iskoristila za odlazak u SAD.

Ovaj incident nema nikakve veze s napetim odnosima između Rusije i SAD-a zbog ruske invazije na Ukrajinu, a svi se nadaju kako neće biti kolateralna žrtva neke vrste ruske odmazde zbog nametnutih sankcija. Griner ljeti igra WNBA ligu za Phoenix Mercury, a ostatak vremena u ruskom prvenstvu za UMMC iz Ekaterinburga.

 

Kopirati
Drag cursor here to close