Takikardija nakon tehničke

Repeša zbog problema sa srcem podnio ostavku: ''Ne mogu više''

Iznenadni odlazak dogodio se nakon dramatičnog domaćeg poraza protiv Reggio Emilije 80-81, poslije kojeg je Repeša osjetio zatezanje u prsima.
Sport / Košarka | 27. 09. 2021. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša (60) podnio je ostavku na mjestu trenera talijanskog prvoligaša Fortitudo iz Bologne.

Iznenadni odlazak dogodio se nakon dramatičnog domaćeg poraza protiv Reggio Emilije 80-81, poslije kojeg je Repeša osjetio zatezanje u prsima.

U toj utakmici je zaradio isključenje nakon čega je došlo do tahikardije, ubrzanog rada srca.

''Ispričavam se klubu i igračima za isključenje. Mazzoni je sudac kojeg volim, doživljavam ga kao iskusnog suca, kao i Silvija koji je donio ključnu odluku. Radio sam kao pas da bih klub doveo na pravi put, ali nakon ove utakmice bilo mi je loše u svlačionici, imao sam tahikardiju. Dajem ostavku. Fortitudo je moja prva i najveća ljubav i moj život, ali ne mogu nastaviti. Znate da, kad donesem odluku, više je neću promijeniti'', izjavio je Repeša na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Repeša je drugi mandat na klupi talijanskog klub otvorio s četiri poraza u Superkupu. Ovo je bilo prvo kolo prvenstva, a zbog stresne utakmice narušilo mu se i zdravlje. Zdravlje je ipak najbitnije pa se na kraju odlučio povući.

Kada se vratio u Fortitudo nakon 15 godina, navijači su ga dočekali kao kralja. Nisu zaboravili ono što je napravio za klub i slavlje je bilo na razini onoga iz 2005. kada ih je hrvatski trener odveo do naslova prvaka, prenosi 24sata.

Bivši hrvatski izbornik je u prvom mandatu na klupi Bologne bio od 2002. do 2006. godine. Dvije godine nakon njegova dolaska igrali su finale Eurolige u kojem su teško poraženi od tada strašno jakog Maccabija, a 2005. godine osvojio je s klubom talijansko prvenstvo.

Hrvatsku je reprezentaciju vodio u dva razdoblja, od 2005. do 2009. i od 2012. do 2014. Pod njegovim vodstvom Hrvatska se kvalificirala za olimpijski turnir 2008. u Pekingu i stigla do četvrtfinala, a u posljednjih 25 godina bio je jedini trener koji je naše košarkaše doveo do utakmice za odličje na EuroBasketu 2013. u Sloveniji, gdje je Hrvatska osvojila četvrto mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close