Velika prilika u karijeri

Rajaković preuzeo Toronto Raptorse

"Pridružiti se i voditi NBA ekipu Toronta, jeste ono što sam sanjao cijeli život i čemu sam posvetio svoju trenersku karijeru. Ovo je velika prilika", rekao je na predstavljanju Rajaković.
Sport / Košarka | 14. 06. 2023. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Rajaković, 44-godišnji srpski strateg, novi je trener košarkaša Toronto Raptorsa, službeno je obznanila kanadska momčad koja je NBA prvak bila u sezoni 2018./19. Rajaković postaje deseti glavni trener u povijesti franšize, nakon što je posljednje tri sezone proveo kao pomoćni trener u Memphis Grizzliesima.

Toronto će Rajakoviću biti prvi posao na dužnosti glavnog trenera neke NBA momčadi. U Sjedinjenim Američkim Državama radi od 2012. godine kada je počeo voditi sastav Tulse, dok je od 2014. pomoćnik u NBA ligi. Radio je u stručnim stožerima Oklahoma Cityja, Phoenixa i na kraju Memphisa, gdje je boravio od 2020. do 2023. godine.

"Ulazimo u novu eru – onu u kojoj prihvaćamo nove ideje, novi stav, a sada i novog glavnog trenera – ali naši ciljevi ostaju isti. To su pobjede, to je prvenstvo" rekao je dopredsjednik Raptorsa i predsjednik Masai Ujiri.

"Darko dijeli te ciljeve, kao i našu vjeru u kulturu, profesionalnost i naporan rad. Njegova predanost učenju i poučavanju naše igre je vrhunska i svi smo vrlo uzbuđeni što mu možemo poželjeti dobrodošlicu u obitelj Raptorsa."

Rajaković je pažnju na sebe skrenuo na klupi Tulse 66ersa, razvojne ekipe Oklahome. U dvije sezone je imao omjer 51-49, te je igrao polufinale G lige 2013. Također treba reći da je kao europski skautski konzultant i pomoćni trener u San Antonio Spursa u ljetnoj ligi. Počeo je trenersku karijeru u Borcu iz Čačka, nakon čega je vodio mlađe kategorije Crvene Zvezde. Prije dolaska u Oklahoma City, Rajaković je tri uspješne sezone (2009.-12.) bio glavni trener drugoligaške ekipe Espacio Torrelodones u Španjolskoj.

"Pridružiti se i voditi NBA ekipu Toronta, jeste ono što sam sanjao cijeli život i čemu sam posvetio svoju trenersku karijeru. Ovo je velika prilika, pridružiti se franšizi s vlasničkom grupom koja vas podržava, fantastičnim uredom i bazom obožavatelja te vrhunskim igračima. Radujem se putovanju koje je pred nama dok zajedno radimo na postizanju naših ciljeva: razvoj, play off, naslov prvaka", rekao je Rajaković.

Kopirati
Drag cursor here to close