Američki zločesti dečko

Problematični Kevin Porter Jr. potpisao za PAOK

11. rujna 2023. Porter je uhićen i optužen od strane njujorške policije zbog navodnog napada na svoju djevojku, Kysre Gondrezick.
Sport / Košarka | 02. 04. 2024. u 01:05 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi 23-godišnji razigravač i nekadašnji izbor drafta prve runde, Kevin Porter Jr., potpisao je za grčki PAOK, prenose strani mediji. NBA ligi se pridružio 2019. godine kada je na NBA draftu bio 30. izbor prve runde. No, zbog svoje buntovnosti i nepriličnog ponašanja van parketa, jedan je dio karijere proveo suspendiran.

Izabran je od strane Milwaukee Bucksa koji su ga u trostranoj razmjeni poslali u Cleveland Cavalierse. Odmah po dolasku u najatraktivniju svjetsku košarkašku ligu, 4. studenog je suspendiran na jednu utakmicu bez plaće zbog nepropisnog uspostavljanja kontakta sa sucima.

Prve optužbe policije

15. studenog 2020. godine optužen je od strane policije zbog nepropisnog rukovanja vatrenim oružjem u vozilu nakon jedne prometne nezgode. Njegov tadašnji klub Cleveland se oglasio priopćenjem da prikupljaju sve informacije i da će obaviti razgovor s Kevinom o nastaloj situaciji.

Naknadno su optužbe protiv Portera za nepropisno posjedovanje oružja jer je utvrđeno da je vozilo i oružje pripadalo njegovoj majci, koja ga je samostalno podigla s obzirom na to da mu je otac preminuo kada je Kevin imao samo četiri godine u pucnjavi.

Incident u svlačionici i sukob s trenerom

Nakon svih događanja van parketa koja su se odvijala oko Portera, kulminiralo je i u svlačionici nakon što mu je Taurean Prince zauzeo ormarić kad je došao iz Brooklyn Netsa u Cavse. Cleveland je tada odlučio da će Porter ili biti razmijenjen ili otpušten iz kluba. Nedugo nakon toga otišao je put Houstona nakon što nije odigrao nijednu utakmicu s Cavaliersima u sezoni 2020./21.

Po dolasku u Houston novčano je kažnjen od NBA lige u travnju 2021. zbog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola lige, a također je bio i udaljen s utakmice početkom 2022. zbog sukoba s pomoćnim trenerom Rocketsa, Johnom Lucasom. Svoj prvi triple double učinak upisao je 31. ožujka 2022. u porazu od Sacramenta, a postigao je 30 koševa te pridodao po 12 skokova i asistencija.

17. listopada 2022. potpisao je četverogodišnji ugovor s Houstonom vrijedan 82,5 milijuna dolara, a godinu dana nakon toga razmijenjen je u Oklahoma City Thundere, dok je sve pratilo njegovo loše ponašanje u privatnom životu.

Optužba za nasilje nad djevojkom

11. rujna 2023. Porter je uhićen i optužen od strane njujorške policije zbog navodnog napada na svoju djevojku, Kysre Gondrezick. Prema tadašnjem pisanju američkih medija, Porter je priveden zbog navodnog davljenja Gondrezick. Četiri mjeseca kasnije prihvatio je nagodbu s policijom, priznavši krivicu, a zatvor je mogao izbjeći tako što će otići na program liječenja. Thunderi su ga se zbog svega navedenog momentalno odrekli i tu se njegova košarkaška karijera privremeno ugasila.

Za četiri sezone u NBA-u, postizao je prosječno nešto više od 15 koševa uz malo više od četiri skoka te pet asistencija.

Svoju karijeru sada nastavlja u Europi, grčkom PAOK-u te se treba nadati kako se popravio u ponašanju i da će se u potpunosti posvetiti svojoj košarkaškoj karijeri, a talenta mu sigurno ne manjka.

Kopirati
Drag cursor here to close