I'm back!

Prije 25 godina izrečene su čuvene riječi kojima se vratio najveći ikad

'I'm back!', čitala se rečenica koju je 18. ožujka 1995. godine faksom poslao Michael Jordan. Nakon dvije godine najbolji košarkaš svih vremena vratio se u NBA ligu.
Sport / Košarka | 18. 03. 2020. u 22:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Michael Jeffrey Jordan  - "Air Jordan"

Sport je blokiran u čitavome svijetu, a u trenucima nostalgije ljubitelji vrhunske košarke vraćaju se na današnji dan prije 25 godina.

"I'm back!", čitala se rečenica koju je 18. ožujka 1995. godine faksom poslao Michael Jordan.

Nakon dvije godine u kojima se borio s osobnim problemima te pokušajem stvaranja karijere u bejzbolu, najbolji košarkaš svih vremena vratio se u NBA ligu, podsjeća SportKlub.

Video: MICHAEL JORDAN HE

Mnogi današnji pratitelji najbolje svjetske lige neće se sjetiti kako je to izgledalo u 1990-im godinama kada se igrala najbolja košarka u NBA ligi. Beskompromisno, ponekad pregrubo, ali nadasve senzacionalno.

Michael Jordan je između 1991. i 1993. povezao tri titule u Chicago Bullsima, zatim se odlučio povući i dopustiti Houston Rocketsima, odnosno Hakeemu Olajuwonu da se domogne dva prstena prvaka. 

Vratio se u proljeće 1995., malo se 'ugrijao' i pripremio za ono što slijedi u novoj sezoni.

Bullsi su tada formirali, reći će neki, najbolju momčad koja je ikad trčala NBA parketima, ekipu koju su vodili Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman, Toni Kukoč, Steve Kerr, Ron Harper i drugi, a kojom je s klupe dirigirao Phil Jackson.

U iduće tri godine redom su u finalima padali Seattle SuperSonicsi i dva puta Utah Jazz.

Kopirati
Drag cursor here to close