Održana komemoracija u Staples Centru

Emocije je bilo nemoguće zadržati, Jordan plakao kao malo dijete

Tamo gdje je odigrao neke od svojih najvećih utakmica, u Staples Centru održana se komemoracija za jednog od najvećih koji se bavio ovim sportom
Sport / Košarka | 25. 02. 2020. u 06:22 Feđa IBRULJ | Bljesak.info
Michael Jordan

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tamo gdje je odigrao neke od svojih najvećih utakmica, u Staples Centru održana se komemoracija za jednog od najvećih koji se bavio ovim sportom, košarkom.

Tijekom komemoracije mnogi su govorili o Kobeu, mnogi među najvećima. Poseban je Michael Jordan, čovjek kojeg je prvi naslijedio upravo Kobe.

''Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene. Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobe je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobeju. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način'', pričao je Michael i plakao...

Komemoracija pod nazivom "Slavlje života" započela je nastupom pjevačice Beyonce koja je izvela svoj hit "XO" te otkrila da je "to bila jedna od Kobejevih najdražih pjesama".

Video: Beyonce 

Voditelj komemoracije Jimmy Kimmel potom je u suzama govorio o nasljeđu Kobeja Bryanta i istaknuo neke od košarkaških legendi koje su se našle među 20.000 okupljenih u Staples Centeru.

Video: Vanessa Bryant

Bryantova udovica Vanessa prvi je dio svog govora posvetila kćerki Gianni za koju je ustvrdila da je bila "sjajna sportašica" te da je voljela "pomagati drugima i podučavati ih". Kad se oprostila od svoje kćeri, Vanessa Bryant je govorila i o svom pokojnom mužu.

''Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj slatki muž, prekrasan otac naših kćerki. Bio je moj. Bio mi je sve. Volio me više nego što ja to mogu iskazati ili izreći.

Alicia Keys je odsvirala Beethovenovu "Mjesečevu sonatu", koju je Kobe Bryant, iako nije učio svirati, naučio i odsvirao u jednoj prigodi svojoj supruzi. Na kraju je Christina Aguilera otpjevala "Ave Maria".

Video: Christina Aguilera
Kopirati
Drag cursor here to close