Zna s novcima

Prije 12 godina kupio udio u nogometnom velikanu i sjajno profitirao

Još 2011. godine LeBron James je kupio dva posto dionica Redsa. Tih dva posto koštalo ga je 6.5 milijuna dolara i pokazuju se kao sjajna investicija. Danas njegove dionice vrijede 44 milijuna.
Sport / Košarka | 10. 02. 2023. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji strijelac u povijesti košarkaške NBA lige i van košarkaškog terena odigrava dobre poteze.

Posebno one u poslovnom smislu, a jedan od njih vezan je uz veliki nogometni klub čije dionice posjeduje. U pitanju je FC Liverpool.

Još 2011. godine, James je kupio dva posto dionica Redsa. Bilo je to nedugo nakon što je Fenway Sports Grupa (FSG) kupila klub od Georgea Gilleta i Toma Hicksa.

Liverpool je tada bio u najlošijoj situaciji otkako je Premier lige, u smjeni generacija nakon raspada one koja je 2005. godine uzela europski naslov, a dvije godine kasnije ponovno zaigrala u finalu Lige prvaka.

Tih dva posto koštalo ga je 6.5 milijuna dolara i pokazuju se kao sjajna investicija. Danas njegove dionice vrijede 44 milijuna. Osim toga, pojavile su se informacije kako je James, kao partner FSG-a, došao do još jednom dijela dionica.

Još jedan dobar poslovni potez James je povukao u suradnji sa samim klubom, stvorivši zajedničku liniju odjeće, koja je vrlo popularna na službenom fan shopu kluba.

Udio u Liverpoolu kojeg LeBron posjeduje zapravo je tek jedan dio njegovog bogatstva, koje je procjenjuje na oko milijardu američkih dolara.

Inače, LeBron James je baš ovog tjedna u utakmici protiv Oklahoma City Thundera postao najbolji strijelac NBA lige svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close