Stewartu lakat u lice

Potekla krv u Detroitu LeBron isključen

"Stewart je njega prvi laktom udario u rebra, što je bio očit prekršaj. James je uzvratio incidentnim kontaktom koji je očito bio dovoljan za namjerni faul i isključenje," tvrdi trener Lakersa.
Sport / Košarka | 22. 11. 2021. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Detroit Pistonsi i LA Lakersi su nas barem za trenutak vratili u neke kasne osamdesete, u vrijeme Bad Boysa i Showtimea. Iako iskreno, ovaj put nekako su uloge bile kao zamijenjene. Lakersi su logično malo nervozni jer njihova momčad nikako da proigra, da se približi onim najboljim barem na Zapadu. Za sada su tek osmi u svojoj konferenciji.

Noćas su pobijedili Pistonse nakon preokreta 121:116. Četvrtu četvrtinu Lakersi su dobili dvadeset razlike, bez LeBrona Jamesa koji je sasvim opravdano isključen početku treće četvrtine. Pri izvođenju slobodnog bacanja u jednom trenutku, James i Isaiah Stewart su borili, tko će koga zagraditi. U toj borbi, James je čini se namjerno udario laktom u lice Stewarta. 16 godina mlađeg igrača Detroita, James je pogodio u jako nezgodno mjesto, odmah iznad oka, stradala je arkada, potekla krv.

Video: LeBron James udara Isiaha Stewarta

Uslijedile su pomalo nevjerojatne scene u kojoj je Stewart gotovo dvije minute krvavog lica tražio pravdu i naganjao Jamesa i Russela Westbrooka koji ga je još dodatno provocirao. Pritom je čak i rušio ljude koji su ga pokušavali zaustaviti. Fizički izuzetno jakog Stewarta je skoro cijela momčad pokušavala zadržati i tek je uz obilatu pomoć ljudi iz osiguranja nekako uguran u svlačionicu.

Suci su pregledali snimke i isključili Jamesa zbog namjernog prekršaja, a Stewarta su poslali u svlačionicu zbog dvije tehničke pogreške. Westbrook je zbog potpirivanja vatre kažnjen jednom tehničkom pogreškom.

Video: LeBron James udara Isiaha Stewarta

"Svi u ligi znaju da LeBron nije prljav igrač. Zapravo, kad ga je udario, na licu ste mu mogli vidjeti da mu je žao i da nije htio to napraviti. Ne znam što je Stewartu bilo na pameti kad se pokušavao osvetiti, ali znam da mu nitko od nas to nije htio dopustiti. Naravno da ćemo ići braniti svojeg brata", izjavio je Anthony Davis, koji je Lakerse vodio do pobjede s 30 poena.

Trener Lakersa Frank Vogel ustvrdio je da je krivac za incident bio Stewart, ali na Jamesovo isključenje nije se žalio.

"Stewart je njega prvi laktom udario u rebra, što je bio očit prekršaj. James je uzvratio incidentnim kontaktom koji je očito bio dovoljan za namjerni faul i isključenje."

LeBron je prije isključenja stigao ubaciti 10 poena, čime je svoj rekordni niz nastupa s dvoznamenkastim učinkom povećao na 1048 utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close