NBA

Senzacionalna utakmica 'Greek freaka' u rušenju Lakersa

''Želio sam biti agresor. Htio sam inicirati kontakt, odigrati kako treba, na rubu'', objasnio je Antetokounmpo koji je zabio najviše od šeste utakmice prošlosezonskog finala u kojoj je protiv Phoenix Sunsa postigao 50 poena.
Sport / Košarka | 18. 11. 2021. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Giannis Antetokounmpo je briljirao u slavlju prvaka Milwaukee Bucksa protiv Los Angeles Lakersa.

Grčki košarkaš ubacio je čak 47 koševa te dodao devet skokova i tri asistencije u 36:17 minuta provedenih na parketu, pišu sportske novosti.

''Želio sam biti agresor. Htio sam inicirati kontakt, odigrati kako treba, na rubu'', objasnio je Antetokounmpo koji je zabio najviše od šeste utakmice prošlosezonskog finala u kojoj je protiv Phoenix Sunsa postigao 50 poena.

Horton-Tucker je za goste ubacio 25 koševa uz 12 skokova, dok je LeBron James propustio i osmu uzastopnu utakmicu zbog problema s trbušnim zidom. Inače, ovo je Bucksima bila tek treća utakmica sezone u kojoj su na raspolaganju imali trojicu svojih najboljih igrača; Antetokounmpoa, Middletona i Holidaya.

Khris Middleton se vratio nakon što je propustio osam utakmica zbog covida-19, odigrao je 30 minuta i ubacio dvije uzastopne trice unutar pola minute. Ta druga bila mu je 1051. za Buckse, čime se izjednačio s Rayom Allenom na prvom mjestu u klupskoj povijesti.

''Mislim da se svi mi jednostavno divimo onome što Khris radi svaku večer, njegovoj sposobnosti šuta, različitim načinima kako dolazi do trica te njegovoj konzistentnosti i dugovječnosti'', rekao je trener Bucksa Mike Budenholzer.

Washington Wizards, vodeći u Istočnoj konferenciji, upisali su prvi poraz nakon pet uzastopnih pobjeda i to na gostovanju kod Charlotte Hornetsa. Bradley Beal predvodio je domaće s 24 poena, tri skoka i sedam asistencija.

U drugoj utakmici u dva dana Brooklyn Netsi su se na domaćem terenu iskupili za poraz od Golden Statea te su svladali Cleveland Cavalierse 109:99, uz 27 koševa, 10 skokova i sedam asistencija odličnog Jamesa Hardena.

Spomenimo i da je Dallas bez ozlijeđenog Luke Dončića izgubio na gostovanju kod Phoenix Sunsa (105-98).

Zach LaVine je ubacio 30 koševa u gostujućem porazu Chicaga kod Portland Trail Blazersa.

Kopirati
Drag cursor here to close