Slovenac izašao nakon tri i pol minute

Pistonsi iznenadili Netse, ozljeda Dončića

Sjajni Slovenac je nakon tri i pol minute provedene na parketu krivo stao kako se to obično kaže, lijevi gležanj je stradao, još uvijek nema nikakvih informacija koliko je teška ozljeda.
Sport / Košarka | 27. 01. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Detroit Pistonsi napravili su iznenađenje večeri savladavši Brooklyn Netse na njihovom parketu 122:130. Kevina Duranta nije bilo na parketu, Kyrie Irving je igrao sam, ubacio je 40 poena, ali to nije pomoglo njegovoj momčadi.

S druge strane imali smo kao nikada ranije jednu ravnotežu u realizaciji Pistonsa. Bey 25 poena, Burks 20, Duren 17, Ivey 16, Diallo 12, dok su Stewart i Bogdanović skupili svaki po 11 poena. Bogdanović nije bio na svoj razini, iz igre je gađao 4/15, a iza linije za tri poena 0/4. Imao je 6 skokova te po jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Gotovo identičnu statistiku kao Bojan, s jednim skokom manje imao je Ivica Zubac u dresu Clippersa koji su lako sredili slabe San Antonio Spurse 38 razlike. Hrvatski centar na parketu je proveo 20 minuta, a svu pozornost na utakmicu je ukrao duo Paul George - Kawhi Leonard koji su Spursima kombinirano ubacili 62 poena (George 35, Leonard 27).

Utakmicu na nešto manje od očekivanog broja poena su odigrali Phoenix i Dallas. Međutim, ono što je utakmicu obilježilo jeste ozljeda Luke Dončića. Sjajni Slovenac je nakon tri i pol minute provedene na parketu krivo stao kako se to obično kaže, lijevi gležanj je stradao, još uvijek nema nikakvih informacija koliko je teška ozljeda. Opet i bez Luke, Mavsi su stigli do trijumfa 99:95, Spencer Dinwiddie ih je vodio do pobjede s 36 poena, 6 skokova i 9 asistencija.

Najbolju utakmicu večeri su odigrali Boston i New Yorku, Knicksi su slavili nakon produžetka 117:120, što je treći vezani poraz Celticsa. Izgledalo je da Knicksi imaju sve u svojim rukama, vodili su 13 razlike u četvrtoj četvrtini, ali su onda ubacili samo četiri poena u posljednjih pet i pol minuta. Na kraju je Tatum poentirao za 110:110, imao je šut za pobjedu, ali nije pogodio. Jaylen Brown je u produžetku imao meč loptu, dva slobodna 7.6 sekundi prije kraja, nije pogodio.

Njegova je momčad morala napraviti brzi faul, nakon čega se više domaćin nije stigao vratiti u utakmicu. Na kraju, Knicksi su slavili rezultatom 120:117. Jayson Tatum, koji je izabran za startera All-Star utakmice treću uzastopnu sezonu završio je s 35 poena i 14 skokova. Julius Randle je imao 37 poena i devet skokova, te je pogodio slobodna bacanja koja su donijela New Yorku. Jalen Brunson dodao je 29 poena, sedam asistencija i blokadu na kraju utakmice za Knickse.

Rezultati:
Boston Celtics - NY Knicks 117:120
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 122:130
Charlotte - Chicago Bulls 111:96
Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 95:113
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 95:99
LA Clippers - SA Spurs 138:100

Kopirati
Drag cursor here to close