Sunsi slavili sedmu zaredom

Nurkić i Sunsi slavili u Madisonu, Jokićev osobni rekord

Pobjeda Sunsa ima svoju težinu jer je ostvarena bez Kevina Duranta koji ima problema s ozljedom. Durant je vježbao na terenu prije utakmice kako bi testirao svoje stopalo, ali nije išlo.
Sport / Košarka | 27. 11. 2023. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Phoenix Sunsi su ušli u dobar ritam. Nanizali su sedam pobjeda zaredom. Sedma je ostvarena u hramu sporta, Madisona Square Gardenu. Devin Booker je pogodio tricu 1.7 sekundi prije kraja utakmice za 116:113.

Pobjeda ima svoju težinu jer je ostvarena bez Kevina Duranta koji ima problema s ozljedom. Durant je vježbao na terenu prije utakmice kako bi testirao svoje stopalo, ali nije išlo. Durant po tradiciji dobro igra protiv Knicksa, protiv njih je dobio posljednjih 13 utakmica bez obzira za koju ekipu je igrao. Njegov posljednji poraz bio je 7. travnja 2013. s Oklahoma Cityjem.

Video: NY Knicks - Phoenix Suns 

Booker je stao na 28 poena, 11 skokova, Eric Gordon je bio drugi strijelac ekipe s 25. Jusuf Nurkić je ostao na devet poena, ali je sakupio deset skokova. Jusuf je bio odličan na otvaranju utakmicu, jer su upravo on i Gordon najzaslužniji za prednost koju su Sunsi napravili u prvoj četvrtini. Jalen Brunson je bio najbolji kod Knicksa s 35.

Nikola Jokić je ostvario osobni rekord sezone od 39 poena, dodao im 11 skokova i devet asistencija, a Denver Nuggetsi pobijedili su San Antonio Spurse 132:120.

Povijest franšize iz San Antonija pamti samo dva gora niza od ovog aktualnog. U sezoni 1988./89. imali su 13 izgubljenih utakmica zaredom, a rekord postavili u prošloj kada su izgubili u 16 utakmica u nizu. Ni čudesni francuski rookie Victor Wembanyama ne pomaže Spursima da upišu pobjede.

Ovaj je put 19-godišnjak visok 224 centimetra utakmicu završio s 22 poena, 11 skokova, šest osvojenih lopti i četiri blokade. Sve to napravio je za samo 24 minute i tako postao prvi novak u povijesti NBA lige s takvom statistikom.

"Volim dodavati nešto novo u igru. Sretan sam što već sada mogu barem malo ispisivati povijest. To je dobar osjećaj", rekao je Wembanyama, čije dobre igre u ovim trenucima malo znače Spursima, ali kojeg ne prestaje hvaliti trener momčadi Gregg Popovich:

"Igra agresivno i na puno načina utječe na utakmicu. Blokira šuteve, zabija, želi asistirati. Vrlo je nesebičan i ne boji se napraviti pogrešku."

Kapetan reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović igra sve bolje ove sezone u NBA ligi. Protiv Bostona je bio odličan. Pogodio je sedam trica, ukupno 23 poena, ali opet Boston je slavio 113:103. U jednom trenutku je za tri poena imao 7/7. Trae Young je bio bolji od Bogdana za deset poena, parirao je Jaysonu Tatumu koliko je mogao. Tatumu koji se promašio osam trica, koji je imao šut 11/25, ali je opet uspio postići 34 poena.

Rezultati:
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 108:102
Boston Celtics - Atlanta Hawks 113:103
New York Knicks - Phoenix Suns 113:116
Orlando Magic - Charlotte Hornets 130:117
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 97:119
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 118:109
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 105:102
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 132:120

Kopirati
Drag cursor here to close