U tradeu sa Lillardom

Nurkić bi mogao krenuti prema Miamiju

Posao još nije definiran i mogao bi uključivati i treću franšizu, no prema zasad grubim skicama, Lillard i Nurkić išli bi prema Miamiju, a u suprotnom smjeru stigli bi Tyler Herro, vjerojatno i Duncan Robinson....
Sport / Košarka | 02. 07. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jusuf Nurkić je na izlaznim vratima Portlanda. Priča je krenula od Damiena Lillarda koji je zatražio trade nakon 11 godina igranja u dresu Blazersa i kako stvari stoje u paketu zajedno sa njim će ići i reprezentativac BiH. Lillard je odlučio da je stiglo vrijeme za odlazak u tim koji će mu dati šansu za NBA naslov. Spominje se mogućnost razmjene s Miami Heatom u poslu koji bi uključivao i odlazak Jusufa Nurkića.

Posao još nije definiran i mogao bi uključivati i treću franšizu, no prema zasad grubim skicama, Lillard i Nurkić išli bi prema Miamiju, a u suprotnom smjeru stigli bi Tyler Herro, vjerojatno i Duncan Robinson te nekoliko izbora s nadolazećih draftova.

Nurkićev odlazak ostavio bi prazninu pod košem Portlanda. Centar iz Bosne i Hercegovine u prošloj je sezoni prosječno postizao 13.3 koša i 9.1 skok po utakmici za nepunih 27 minuta na parketu. Blazersi su, pišu košarkaši portali, spremni nadomjestiti ga 221 centimetar visokim centrom Real Madrida Walterom Tavaresom. Nurkić ima važeći ugovor još tri godine pa bi u slučaju odlaska Portland morao platiti 52,5 milijuna dolara.

Osvajač Eurolige (2018., 2023.) i MVP Final Foura iz prošle sezone (16.2 koša, 7.5 skokova, 1.8 blokada u prosjeku na završnom turniru) ima malo iskustvo igranja u NBA ligi u kojoj je u dvije godine skupio 12 utakmica za Atlantu (11) i Cleveland (1). Ima važeći ugovor s Realom i može ga napustiti za šest milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close