HKK Zrinjski

Nikolić: Mnogi su nam prognozirali ispadanje iz lige

''Mene najviše veseli što smo uz ovaj dobar rezultat uspjeli našim mladim igračima otvoriti ogroman prostor u igri, što su oni itekako iskoristili'', rekao je Nikolić.
Sport / Košarka | 07. 12. 2020. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski je poslije 9. kola Lige 13 jedina neporažena ekipa u prvenstvu Bosne i Hercegovine koje međutim zasad ipak ima dosta neodigranih utakmica radi problema ekipa sa koronavirusom.

Međutim trijumfom protiv Čelika (85:80) Mostarci su jedini ostali na 6-0 skoru, jedini bez ijednog poraza, iako su i sami imali velikih problema sa pauziranjem treninga jer je u ekipu i samu struku ušao virus.

''Teška utakmica kako smo i najavljivali. Protivnik spreman i taktički i fizički. Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali fantastično. Donosili pametne odluke u napadu, kontrolirali defanzivni skok i stvorili veliku prednost'', govori trener Neven Nikolić koji se potom osvrnuo na pad u igri koji je donio neizvjesnu završnicu:

''Međutim u trećoj četvrtini nam se desio veliki pad koncentracije. Promašili smo puno otvorenih situacija u napadu što nas je uvelo u nervozu. Dopustili smo protivniku ogroman broj ofanzivnih skokova i potpuno ih vratili u meč. Ali opet kad je bilo najpotrebnije, bili smo pravi. Mislim da je pobjeda više nego zaslužena jer smo 30 minuta bili u vodstvu. Čestitao bih Čeliku na jednoj jako dobroj utakmici, a posebno mojim igračima na zalaganju i naporu koje su iskazali'', dodao je u izjavi za Dnevni list.

Najbolji u redovima domaćina su bili Tihomir Vranješ s 22 poena, zatim Sreten Knežević (21p, 4s), Luka Anđušić (15p) i Ervin Carlbe Lee (11p, 7a, 6s). Kod gostiju su napadački najefikasniji bili Milivoje Božović (20 poena i 14 skokova), Haris Delalić (13p, 15s) i Srđan Gavrić (12).

Porazom Sparsa u Kaknju Plemići su ostali jedina neporažena ekipa u ligi.

''Iako su nam mnogi ove sezone prognozirali ispadanje iz lige, dokazali smo da se velikim radom i zalaganjem može doći do dobrog rezultata. Mene najviše veseli što smo uz ovaj dobar rezultat uspjeli našim mladim igračima otvoriti ogroman prostor u igri, što su oni itekako iskoristili'', rekao je Nikolić.

Ovakav skor je dodatno iznenađenje ako se prisjetimo da je Zrinjski imao problema sa koronavirusom koji je uzrokovao dugu stanku. Odmah potom su ušli u redoviti ritam i pobijedili tri utakmice.

''Jako smo umorni. Izolacija i netreniranje je ostavilo traga na nama. Ali to je nešto s čim se moramo nositi u hodu. Ulazimo u težak period u kojem ćemo odigrati 7 utakmica za 28 dana. Neće biti lako, ali izdržat ćemo i to'', dodao je.

Već u srijedu su opet na parketu kad će igrati zaostalu utakmicu 7. kola s Bratuncem u gostima.

''Najiskusnija su ekipa lige s prosjekom godina preko 30. To je ekipa koja ima duplo veći budžet od našega i sigurno su veliki favoriti na domaćem terenu. Mi ćemo se boriti kao i do sada. Nemamo pritisak, idemo tamo dati trenutni maksimum i pokušati odigrati sa što manje grešaka'', zaključio je Neven Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close